Coyotes vabanes peamänedžerist

Arizona Coyotes kogus tänavu võrreldes eelmise hooajaga 22 punkti rohkem, mis aitas pikalt playoffide võidujooksus püsida. Olgugi, et lõpus tulid vankril rattad alt ära, võib seda siiski pidada edukaks hooajaks. Ometi ei olnud see aga piisavalt hea, et päästa peamänedžeri Don Maloney töökoht.

(12news.com)
Üheksa aastat ametis olnud Maloney viis meeskonna ühe divisjoni tiitlini ning kolme playoffides käigu ajal korra läänekonverentsi finaali. Ta valiti 2010. aastal hooaja parimaks peamänedžeriks. Kuid vanad teened ei maksa enam midagi.

"Coyotesil oli Doniga mõningat edu, aga usume, et klubi uues suunas liikuma panemiseks on vaja juhtimises muutust," selgitas klubi president Anthony LeBlanc, kes loodab uue ninamehe pukki saada 2-6 nädalaga.

Kõrbes on puhuma hakkama täiesti uued tuuled. "Täname Don Maloneyt, aga see päev on pühendatud meie tulevikule ning üldise filosoofia muutmisele," lisas LeBlanc.

Väidetavalt on Coyotesi tagatubades pikalt käinud võimumängud ning peatreener Dave Tippett soovinud endale suuremat kontrolli meeskonda puudutavates otsustes. Osade allikate kohaselt tähendab see seda, et Coyotes on aktiivse mängijateturul tegusemisega valmis kiirelt põhjast tõusma. Maloney'ga lahkuvat klubist ka samm-sammu haaval, läbi drafti ehitamise mentaliteet.

LeBlanci sõnul kaaluti peamänedžeri muutmist pikalt ja mitte vaid seetõttu, et neljas järjestikune hooaega playoffideta lõppes.

Ründemängijana omal ajal NHL-is 765 põhihooaja mänguga 214 värava ja 564 punktini jõudnud Maloney on varem peamänedžerina töötanud ka New York Islandersi juures. Lisaks on tal olnud ka abimänedžeri roll New York Rangersis, kus ta enamuse oma mängijakarjäärist veetis.

Kommentaarid