Hilja ärganud Bruins sai Chicagos kindla kaotuse

Laupäeval Detroit Red Wingsi poolt Atlandi divisjoni viimaselt automaatselt playoffide kohalt kukutatud Boston Bruins ei suutnud pühapäeval sinna tagasi karata. Chicago Blackhawksi vastu alustati võõrsilmängul väga uniselt ning lõpuks tuli leppida 4-6 kaotusega.

(foto: Jeff Haynes/AP Photo)
Claude Julieni meeskond jäi kohtumises koguni 0-6 taha, enne kui mängu teises pooles õnnestus skoori veidi ilusamaks muuta. Patrick Kane jõudis tänavuse hooaja ning kogu karjääri teise põhiturniiri kübaratrikini ning kodumeeskonna eest olid täpsed ka Artjom Anisimov, Jonathan Toews ja Artemi Panarini.

Kane, kes sai kirja ka ühe söödu, kasvatas supermänguga oma hooaja punktisaagi 100 peale. Senise karjääri rekord - hooajal 2009/10 tulnud 88 silma - on jäämas aina kaugemale ja kaugemale. Viimati jõudis mõni Blackhawksi mängija 100 punkti piirini hooajal 1993/94. Selleks oli Jeremy Roenick, kes lõpetas 107 silmaga.

"Tegu on erilise päevaga, mu 100. punkt oli ka kübaratriki värav. See oli päris lahe, kuidas see juhtus. See oli selline õhtu, kus kõik läks sisse," rääkis Kane oma saavutuse kohta.

Bruinsi mängule tuli elu sisse viimase kolmandiku lõpuhetkedel. David Pastrnak ja Patrice Bergeron toimetasid 11-sekundilise vahega Scott Darlingu selja taha kaks tükki. Viimase kolmandiku alguses jõudis Bergeron oma mängu teise tabamuseni ning kümme minutit enne lõppu vähendas Brad Marchand vahe kahe peale, kuid rohkemaks enam Julieni hoolealused võimalised ei olnud.

"Arvestades seda, mis kaalul on, peame olema palju paremad," ütles Bergeron, kes jõudis hooaja 32. tabamusega uue karjääri rekordini. "Mäng läks meil keskendumise nahka, kui varakult mitmeid vigu tegime ja andsime neile ruumi, mida nad soovisid ning lasksime neil mängida nii nagu nad tahtsid."

Lisaks Kane'ile lõpetas kohtumise nelja punktiga Panarin. 24-aastane venelane on klubi ajaloos esimene kollanokk, kes teinud kaks järjestikust nelja punktiga mängu.

Darling püstitas kodumeeskonna väravasuul 42 tõrjega oma karjääri põhihooaja rekordi. Bruinsi väravas lõppes Tuukka Raski mäng 18 tõrje ja 22 minutiga. Tema asemel sisse tulnud Jonas Gustavsson lükkas kõrvale kümme vastaste üritust.

Viimasest viiest mängust tulnud neljas võit on Blackhawksi peatreeneri Joel Quenneville'i jaoks karjääri 800. põhiturniiri võit. Praegu Blackhawksi juures nõustajana ametis olev legendaarne Scotty Bowman on ainus teine treener, kes selle piiri kätte saanud.


Bruinsi kaotus tähendas ka seda, et divisjonikaaslane Florida Panthers kindlustas koha playoffides. Klubi jaoks on see pärast 2012. aastat esimene ning kokku viies kord hooaja otsustavas faasis mängida. Julieni meeskonna saatus sõltub nüüd kolmest kodumängust, millega põhiturniir lõpetatakse. Nende hulgas on ka kohtumine Red Wingsiga, kellest ühe punktiga maha jäädakse.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 6 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Penguins tormas 3-0 eduseisu ning võttis Jevgeni Malkinita mängides 11. kohtumisest kümnenda võidu. Eric Fehr skooris kaks tükki. 28 tõrjega lõpetanud Matt Murray teenis oma viienda järjestikuse võidu. Noor puurivaht on karjääri esimesest kümnest mängust kaotanud vaid kolm.

Colorado Avalanche 1 - 5 St. Louis Blues (tipphetked)

Mäng, mis tuli kindlalt võita, lõppes Avalanche'i jaoks krahhiga. Alguses ei õnnestunud absoluutselt mitte midagi ning teise kolmandiku alguses oldi juba 0-4 augus. Teisel perioodil viga saanud Jake Allenit asendama tulnud Anders Nilssoni puhas paber määriti alles neli minutit enne lõppu. Matt Duchene jõudis karjääri jooksul esimest korda 30 väravani.

Winnipeg Jets 5 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Jets teenis hooaja viimases kodumängus ilusa võiduga fännide poolsed ovatsioonid. Blake Wheeler kasvatas punktiseeria kaheksa mängu peale ning Wildi vastu võeti viimase seitsme kohtumise käigus kuues võit.

Anaheim Ducks 3 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Ducks mängis endale Corey Perry karjääri 800. mängus võidu välja kahe vähemuse väravaga. Kohtumises sai Andrew Coglianost läbi aegade teine mängija, kes alates karjääri algusest osalenud 700. järjestikuses mängus. Tema raudmehe seeria on liiga ajaloos pikkuselt kuues. Ryan Kesler oli kahe värava autoriks.

Kommentaarid