Suure edu maha mänginud Bruins sai St. Louisist väärtusliku võidu

Märtsi teises poole mitmete kaotustega oma playoffide lootuste kohale mustad pilved kutsunud Boston Bruins võinuks saada sel nädalavahetusel otsustava hoobi. Kalendris on järjestikused mängud St. Louis Bluesi ja Chicago Blackhawksiga. Vähemalt esimene proovikivi suudeti tublisti ületada.

(foto: washingtontimes.com)
Bruins mängis St. Louisis suure edu maha, kuid võidutses skooriga 6-5. Viimasel ajal väga vaikne olnud ja kuue mänguga ainult kahe punktini jõudnud David Krejci plahvatas neljapunktilise esitusega. Tema 2+2 toel liiguti 0-1 kaotusseisust 5-2 eduseisu. Blues lasi juba avakolmandikul rohkem väravaid, kui eelmise viie mänguga kokku. Krejci ja Eriksson kustutasid Jaden Schwartzi poolt kodumeeskonnale toodud eduseisu.

"Nad mängisid nagu neil oleks rohkema nimel mängida, mis tabeliseisu vaadates on ka mõistetav. Alustasime aeglaselt ja nad survestasid meid kõvasti," rääkis Paul Stastny pärast mängu.

Stastny väravast särasid teisel kolmandikul tablool veel 2-2 viiginumbrid, aga seejärel pani Bruins vastuseta kolm tükki järjest. Krejci teisele eelnesid Matt Beleskey ja Frank Vatrano tabamused.

Bruinsil oli pärast kahte kolmandiku pealevisete osas ülekaal 23-16. Kuid mängu lõpuks ei jäänud sellest edust midagi järele.

Ken Hitchcock vahetas viimaseks perioodiks Brian Elliotti pingile ning algas tagasituleku üritus. Jake Allen pidi viimase 20 minuti jooksul silmitsi seisma vaid viie pealeviskega. Blues sai neid ise kirja 14 ning üsna kiirelt, kaheksa minutiga ka vahe minimaalseks. Seda tänu kaitsjate Robert Bortuzzo ja Alex Pietrangelo väravatele.

Atlandi divisjonis Detroit Red Wingsi ees viimast automaatset playoffide kohta hoidev Bruins pääses lõplikult kolm ja pool minutit enne lõppu. Patrice Bergeron jõudis ülekaalu väravaga kolmandat korda oma karjääri jooksul 30 tabamusega hooajani.

"Igal õhtul peab meeleheitega mängima ja nüüd peame edasi liikuma. Tähtis on see, et teeme oma töö korralikult ära ja mõtleme ainult ühele kohtumisele," ütles Bergeron.

Kodumeeskond sai lõppvahe minimaalseks tänu veel ühe kaitsja väravale, kui Kevin Shattenkirk 21 sekundit enne lõpusireeni sihile jõudis.


Hitchcocki jaoks oli tegu karjääri 1400. treenerina juhendatud mänguga. Sellega jõudis ta läbi aegade edetabelis 7. kohale Pat Quinni kõrvale. Bruinsi bossil Claude Julienil on kirjas täpselt kaks korda vähem mänge.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 3 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Red Wings pani oma fännid natukene närveerima, kui kaheväravaline edu kaks korda käest läks, ent suuremat sorti probleeme võidu vormistamisega siiski polnud. Bruinsist jäädakse ühe punktiga maha. Mõlemal jääb mängida neli kohtumist.

Winnipeg Jets 4 - 5 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Karikakaitsja lõpetas väga hea emotsiooniga õhtu, mis tervikuna oli üsna tume. Duncan Keithile määrati 6-mänguline keeld, mis tähendab, et ta jääb eemale ka ühest playoffide kohtumisest ja mängu käigus said nii Jonathan Toews kui Andrew Shaw viga. Kaptenil tehti litriga kõrv katki. Mängu suutis ta aga siiski lõpuni mängida. Õhtu staariks kerkis Artemi Panarin, kes aitas meeskonna hilise viigiväravaga lisaajale ning abistas seal Brent Seabrooki võiduvärava tegemisel. Noor venelane läks lõpuks koju 2+2'ga. Jetsi vedasid 2+1'ga Blake Wheeler ja 1+2'ga Dutin Byfuglien. Esimene jõudis sellega ka karjääri parima punktisaagini. Kirjas on 71 silma.

Colorado Avalanche 2 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Matt Duchene oli Avalanche'i koosseisus tagasi, kuid toorele jõule vastu ei saadud. Patrick Roy meeskond jäi pealevisetega 15-47 alla. Capitals murdis hooaja 55. võiduga klubi rekordi. NHL-i ajaloos on olnud vaid kümme meeskonda, kes ühe hooaja käigus 55. võiduni jõudnud.

Anaheim Ducks 2 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks võttis pärast 9-mängulist kaotusseisu teise võidu järjest vaatamata sellele, et kodumeeskond sai kaks korda juhtida. Otsustav värav tuli Emeron Etemilt, kes veel eelmisel hooajal Ducksi särki kandis.

Kommentaarid