Lightning ja Blues jõudsid teise ringi pääsemisest ühe võidu kaugusele

Mulluste finalistide Tampa Bay Lightningu ja Chicago Blackhawksi käsi käib tänavu playoffide avaringis väga vastandlikult. Esimene on Detroit Red Wingsi vastu ühe võidu kaugusel edasipääsust, teine aga hoopis sama lähedal sellele, et St. Louis Blues nad kõrvaldab.

(foto: sportxe.com)
Lightning võitles endale seerias 3-1 edu välja Detroidis, kus võitja selgus alles viimastel minuititel. Red Wings kustutas edukalt 0-2 kaotusseisu, mis tuli Nikita Kutšerovi ülekaalu väravatest ning omas ise viimase perioodi alguses initsiatiivi, aga lõpuks polnud sellest kasu.

Pärast Darren Helmi ja Gustav Nyquisti tabamust sai otsustavaks Ondrej Palati koll, mis sündis samuti ülekaalust. Külaliste kõigi väravate juures korjas Jonathan Drouin endale söödupunktid. Lisaks sai Kutšerov kirja ühe söödu ning see tegi temast juba klubi ajaloos enim playoffides kolme punktiga mänge teinud mehe.


Kokku realiseeris Lightning kolm ülekaalu olukorda ära viiest võimalusest. Red Wings jäi neljaga nulli peale.

"Ilmselgelt kaotasime selle mängu erimeeskondadega, nii ülekaalu kui vähemusega," ütles Red Wingsi peatreener Jeff Blashill pärast matši.

Kutšerovi paugutamine tõstis ta ka playoffide suurimaks väravakütiks. Tema viiele tabamusele järgneb neljaga Florida Panthersi Reilly Smith.


Lightning juhib oma ajaloo jooksul alles kolmandat korda mõnda seeriat 3-1. Neljanda võidu järele minnakse homme.

Neljapäeval vajab hädasti võitu ka Blackhawks. Vastasel juhul on karikakaitsja kohe avaringis langenud. Blues haaras seerias 3-1 edu tänu võõrsil saadud 4-3 võidule.

Joel Quenneville'i meeskond keeras teisel kolmandikul Vladimir Tarasenko väravast tulnud kaotusseisu eduks, aga venelane viigistas omakorda mõned minutid enne perioodi lõppu.

2-2 pealt panid Jaden Schwartz ja Alexander Steen viimase kolmandiku alguses viie minutiga kaks tükki.

Blackhawks oli pealevisetega 42-20 üle (viimasel kolmandikul 14-5), aga vahe saadi tänu Duncan Keithi mängu teisele väravale uuesti minimaalseks alles viis minutit enne lõppu.

Mängus jagati välja 140 karistusminutit. Isegi Corey Crawford aeti närvi.


Blues on alates 2002. aastast alles teine meeskond, kes playoffides United Centerist kaks järjestikust võitu saanud.


Kahes seeria jõuti 2-1 seisuni. Uue väravavahiga Anaheim Ducks avas oma võiduarve ning Pittsburgh Penguins haaras selle New Yorgis 3-1 tulemusega.

Frederik Andersen alustas karikamänge 27 tõrje ja puhta paberiga. 3-0 võidumängus hoolitsesid väravate eest Jamie McGinn, Rickard Rakell ja Chris Stewart, kes kõik olid varem seeria jooksul kuival olnud.

Nashville Predators jäi playoffides viimati nulli peale 2012. aastal.

Shea Weber, kes mängu jooksul ühe pealeviske otse vastu Anderseni pead saatis, kerkis 48. mänguga klubi ajaloos enim playoffide kohtumisi kirja saanud mängija. Samal ajal sai Ryan Getzlafist Ducksi ajaloos esimene, kes playoffides 100 mänguni jõudnud.


Penguinsist sai alates 2010. aastast teine meeskond, kes ühe playoffide seeria käigus kahele väravavahile debüüdi andnud. Jeff Zatkoff tõrjuti Matt Murray poolt pingile ning mullune AHL-i parim uustulnuk ja puurivaht sai veeta üsna pingevaba õhtu.

Rick Nash viis küll Rangersi teise kolmandiku alguses vähemusest 1-0 ette, aga tema tabamus oli üks vaid 17-st pealeviskest, milleni meeskond 60 minuti jooksul jõudis. Penguins sai kirja 31 üritust ning alustas tagasitulekut Sidney Crosby juhtimisel. #87 tegi teise perioodi lõpuhetkedel ülekaalust viigi.

Viimasel kolmandikul sai otsustavaks vanameistri Matt Culleni värav. Lõpuhetkedel kerkis Kris Letang tühja võrku visatud litriga klubi ajaloos enim playoffide tabamusi (16) kirja saanud kaitsemeheks.

Ryan McDonagh oli väljakul tagasi Rangersi kaitset kindlustamas, aga nadi rünnaku kõrval polnud sellest suurt kasu.

"Mingil põhjusel on meie jaoks raske häid võimalusi tekitada," mainis Henrik Lundqvist pärast mängu. "Lootsime tulla koju ja saada hallist energiat. Aga nad mängisid kaitses lihtsalt väga hästi. Nad ei andnud eriti üldse midagi ära. Ma ei oska väga midagi muud öelda."

Murray edukas debüüt tähendab seda, et Penguins on ajaloos üldse esimene meeskond, kellel kaks puurivahti ühe seeria käigus oma playoffide debüüdi võitnud.


Sarnaselt teistele paaridele jätkub ka Penguins vs Rangers neljapäeval.

Kommentaarid