Pavel Datsjuk võib suvel Red Wingsist lahkuda

Eile hilisõhtul läks liikvele omamoodi kummaline kuulujutt, kuid tundub, et see päris õhust ei olegi võetud. Väidetavalt on Pavel Datsjuk tõsiselt kaalumas suvel Detroit Red Wingsist lahkumist. Venelane soovib isiklike põhjuste tõttu kodumaale naasta.

(foto: Chris O'Meara/Associated Press)
Kuulujutu lasi lendu üks usaldusväärsemaid hokiajakirjanikke Elliotte Friedman, kes märkis allikatele viidates, et Datsjuki lahkumine on täiesti võimalik ja seda perekondlike põhjuste tõttu.

Datsjuki agent Dan Milstein ei hakanud ka jutte konkreetselt ümber lükkama, öeldes: "Pavel on keskendunud oma meeskonna playoffidesse aitamisele ja Red Wingsile veel ühe Stanley karika toomisele. Pavelil on lepingust üks aasta veel järel. Istume hooaja lõppedes Ken Hollandiga iga-aastase aasta lõpu kohtumise käigus maha."

Venelasel lõppeb järgmisel suvel 2014. aastal sõlmitud pikendus, millega makstakse talle 22 ja pool miljonit dollarit. Tema lahkudes jääks keskmine hooaja palk 7.5 miljonit endiselt Red Wingsi palgalehte vaevama. Kui just tema mängijaõiguseid ja selle läbi ka palka ei õnnestu mõnele teisele klubile hangeldada, nagu viimasel ajal tavaks on saanud mängijate puhul, kes mingil põhjusel enam jääle tulla ei saa.

Kogu oma NHL-i karjääri Detroidis veetnud Datsjuk on Red Wingsiga võitnud Stanley karika kaks korda ning lisanud CV-sse veel mitmeid individuaalseid auhindu nagu näiteks Selke trofee, mille ta võitis aastatel 2008-10 kolm korda järjest.

Tänavu on suvel 38. sünnipäeva tähistaval ründajal 63 mänguga kirjas 16 väravat ja 48 punkti. Kogu karjääri jooksul on 950 põhihooaja matšiga tulnud 917 silma (314+603).

Kommentaarid