Vladimir Tarasenko vähene mänguaeg tekitab poleemikat

St. Louis Blues on playoffides pidanud kuus kohtumist ning üritab täna kolmandat korda avaringist edasipääsu kindlustada. Oodatult on meeskonna suurim väravakütt Vladimir Tarasenko. Üllatav on aga see, et venelane on seni saanud üsna vähe mänguaega.

(foto: csnne.com)
Karjääri esimese 40 väravaga hooajani jõudnud Tarasenko sai põhiturniiril keskmiselt mänguaega 18:38. Ründajate seas usaldas peatreener Ken Hitchcock temast rohkem kolme mängijat.

Playoffides on Tarasenko keskmine aeg jääl piirdunud aga vaid 17:28-ga. Tervelt viis ründajat on temast rohkem mänguaega saanud. Ainult kahes kohtumises on ta ületanud 17 minuti piiri ning keskmist mänguaega on kõvasti kergitanud Chicago Blackhawksi vastu peetava seeria 2. mäng, mis vajas kahte lisaaega.

Seeria 6. mängus oli Tarasenko jääl 16 minutit ja 56 sekundit. Arvestades sellest kohtumisest pärit kaadreid, siis tundub, et venelasel on vähene mänguaeg ka närvi mustaks ajanud.


Tõe huvides väärib märkimist see, et tasakaalus mängides ei ületanud selles matšis Bluesi ründajatest mitte keegi Tarasenko 16 minutit ja 48 sekundit, kuid see on siiski üsna kummaline, kuidas Hitchcock oma parimat ründajat kasutab.

Samas ise ei näe ta selles ega ka Tarasenko reaktsioonis midagi halba.

"Nii juhtub, kui sul on vend, kes tahab mängu ära otsustada. See meeldib mulle tema juures väga," ütles Hitchcock pärast 6. mängu.

Tarasenko jõudis eelmises mängus oma karjääri 14. playoffide väravani. Selleks on tal kulunud 19 matši. Bluesi läbi aegade suurimal väravakütil Brett Hullil läks sama saagi kätte saamiseks kaks mängu rohkem.

15. järele läheb venelane tuleval ööl kell kell 3:30.

Kommentaarid