Ovetškini kübaratrikk kustutas Bluesi lootused, Kesk divisjoni tiitel läks Starsile

Eelmisel hooajal oma üheksanda divisjoni tiitli võitnud St. Louis Blues tänavu edu numbrit ilusaks ümmarguseks vormida ei suutnud. Põhihooaja viimases mängus häviti kodus Washington Capitalsile, kelle ridades Aleksandr Ovetškin end kübaratrikiga 50 värava peale venitas ning Kesk divisjoni valitsejaks tõusis Dallas Stars.

(foto: Michael Ainsworth/AP)
Stars võitis oma kaheksanda divisjoni tiitli, alistades kodus Nashville Predatorsi 3-2. Lindy Ruffi hoolealused suutsid võidupunktid välja mängida 0-2 kaotusseisust. Teiste hulgas Roman Josi, Shea Weberi ja Pekka Rinne koosseisust välja jätnud Predators teenis endale kaheväravalise edu teise kolmandiku üheksandal minutil. Calle Järnkrok duubeldas ülekaalu väravaga edu, mille oli meeskonnale juba 19. sekundil andnud Ryan Ellis.

Predators kontrollis kohtumise esimest poolt, aga teises osas ei saadud Jason Spezzat kuidagi kinni. 32-aastane ründaja tegi oma karjääri seitsmenda kübaratriki, vormistades selle normaalaja viimase minuti alguses. Ühtlasi ületas ta 300 värava piiri, millega 2001. aasta draftist varem hakkama saanud ainult Ilja Kovaltšuk.

Jamie Bennile puhkust andnud Starsi jaoks on tegu 28. koduvõiduga. Nende osas oldi põhiturniiril läänekonverentsi parim. Playoffides sõidab esimesena külla Minnesota Wild.


Stars ja Blues läksid viimasele kohtumisele vastu võrdse arvu punktidega (107), kuid esimene oli rohkemate normaal- ja lisaajavõitudega divisjoni tipus. Ehk Ken Hitchocki meeskonda poleks Washington Capitalsi alistamine lõpuks aidanud. Kuigi algus oli pärast konkurendi kaotusseisu jäämist ja Vladimir Tarasenko hooaja 40. väravat paljulubav.

Mäng oli kestnud vaid 1:15, kui Tarasenko Bluesi ette viis, aga kaheksanda minuti alguseks oli kõik juba pea peale pööratud. Aleksandr Ovetškin vastas noorema rahvuskaaslase kolli peale kahega.

Teisel kolmandikul lisasid John Carlson ja Jason Chimera enda poolt ühe ning Ovetškin vormistas oma karjääri 15. kübara teise perioodi keskel. Ta on Mike Bossy ja Wayne Gretzky järel NHL-i ajaloos kolmas mängija, kes jõudnud vähemalt seitsme 50 väravaga hooajani.

Suure tähiseni jõudis ka Braden Holtby, kes sai lõpuks kätte Martin Brodeuri ühe hooaja võitude rekordi. Selleks pidi tegema tagasihoidlikud 19 tõrjet. Bluesi juures töötav Brodeur oli suursaavutuse sündi ka kohapeal jälgimas. Holtby jõudis 48 võiduni 12 vähema mänguga.


Capitals on ajaloo kümnes meeskond, kes ühe hooaja käigus vähemalt 56 võiduni jõudnud. Rekord 62 kuulub Detroit Red Wingsile.

Teised kohtumised

Colorado Avalanche 3 - 5 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks kindlustas Jakob Silfverbergi kahe värava ja Corey Perry kolme söödu toel selle, et enne täna peetavat põhihooaja viimast matši on kõik divisjoni tiitli mõttes enda kätes. Viimases mängus on vaja Capitals uppi lüüa. Bruce Boudreau meeskond sai kolmandat korda järjest 100 punkti piiri kätte. Kokku on see klubi ajaloos juhtunud viis korda.

Montreal Canadiens 5 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Canadiensi fännid saadeti üsna rõõmsalt suvepuhkusele. Lightningu omad lähevad aga playoffidele vastu väga nukra meelega. Nüüd on katki ka Tyler Johnson. 22-aastaselt sai Alex Galchenyukist Canadiensi ajaloos nooruselt kolmas 30 väravani jõudnud mängija. Piir tuli kätte kahe kolliga. Sama resultatiivne oli ka Max Pacioretty. Mõlemad lisasid väravate kõrvale ka ühe söödu. Lightningu eest skooris järjekordselt ka Jonathan Drouin.

Florida Panthers 5 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Igasugust ajalugu täis olnud põhiturniirile panid pantrid samuti ajaloolise saavutusega punkti. 2013. aasta liiga parim uustulnuk Jonathan Huberdeau jõudis karjääri esimese 20 väravaga hooajani ja see annab meeskonnale esimest korda tervelt viis 20 väravaga meest. Tema kõrval on nendeks Aleksander Barkov (28), Jaromir Jagr (27), Reilly Smith (25) ja Vincent Trocheck (25). Roberto Luongo jõudis karjääri 900. stardis hooaja 35. võiduni, millega kordab ta enda poolt hooajal 2005/06 püstitatud klubi rekordit. Hurricanesi 86 punkti on alates hooajast 2010/11 meeskonna suurim saak.

New Jersey Devils 5 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Mängu juhtima asunud Leafs kindlustas endale kaotusega drafti loteriiks parimad avavaliku õiguse võimalused (20%). Viimaseks jäädi oma ajaloo jooksul neljandat korda. Kodupublikut rõõmustas kahe väravaga enim Adam Henrique. Väravani jõudis ka tõenäoliselt oma karjääri viimases NHL-i mängus osalenud Patrik Eliaš. Tabamuse kõrvale läksid ka kaks söötu. Tuleval kolmapäeval 40. sünnipäeva tähistav tšehh alustas oma karjääri samuti mänguga Leafsi vastu. Debüüt oli 1995. aasta 7. detsembril.

Columbus Blue Jackets 5 - 4 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

John Tortorella ütles enne mängu konkreetselt välja, et see ei oma mitte mingisugust tähtsust ja näis, et sellise suhtumisega tulid ka mängijad peale. Avakolmandikust lahkuti 0-3 kaotusseisuga. Lõpuks õnnestus aga matš Scott Hartnelli juhtimisel võita. 33-aastane ründaja lõpetas 2+2'ga. Artemi Panarin ja Patrick Kane läksid mõlemad koju 2+1'ga. Venelane on Blackhawksi ajaloos neljas 30 väravaga kollanokk. Kane'ist sai 106 punktiga esimene Art Rossi trofee võitnud ameeriklane.

Minnesota Wild 1 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Wild, kelle ridades osalesid esimest korda kõigis põhihooaja mängudes viis meest, lõpetas põhiturniiri viie järjestikuse kaotusega. Viimase neist andis John Torchetti hoolealustele Patrick Sieloff, kes skooris karjääri esimeses mängus kohe võiduvärava. Flames pääses võiduga hooaja halvima võõrsilmeeskonna staatusest. 30 punktiga jäid seda jagama Arizona Coyotes ja Edmonton Oilers. Bob Hartley meeskond kogus ühe punkti rohkem.

New York Islanders 3 - 4 (LA) Buffalo Sabres (tipphetked)

Islanders jõudis vaatamata kaotusele esimest korda alates 1982. aastast järjestikuste 100 punktiga hooaegadeni. Külalised vedas võidule kahe tabamusega lõpetanud Brian Gionta. Sabres kogus tänavu võrreldes mullusega 27 punkti rohkem. 81 silma on suurim saak pärast 2011/12 hooaega.

Vancouver Canucks 4 - 3 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Canucks ei suutnud normaalajal kolme eduseisu võiduks mängida, kuid lõpuks õnnestus see 7-ringilises karistusvisete seerias. Connor McDavid lõpetas hooaja 45 mängu, 16 värava ja 48 punktiga.


Los Angeles Kings 3 - 4 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Kingsil jäi 3-0 eduseisust divisjoni tiitel välja mängimata. Punktiseeria karjääri ja klubi rekordi kordust tähistava 11 mängu peale venitanud Blake Wheeler viigistas mängu viimase kolmandiku alguses. Jets lõpetas aasta hooaja parimat tähistava neljamängulise võiduseeriaga.

San Jose Sharks 1 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Martin Jones jõudis 20 tõrjega hooaja kuuenda nullimänguni ning võidu jättis koju Joe Pavelski ülekaalu värav. Tegu tema hooaja 11. võiduväravaga, mis liiga parim näitaja. Ühtlasi sai sellega korratud Jonathan Cheechoo 2005/06 hooaja klubi rekord. Sharks on nüüd võitnud 33 järjestikust mängu, kus Joe Thornton vähemalt ühe punkti kirja saanud.

Kommentaarid