Idakonverentsi viimased playoffide piletid läksid Red Wingsile ja Flyersile

25 hooaega. Täpselt nii pikk on nüüd Detroit Red Wingsi järjestikune playoffide kohtade seeria. Kaheksa praegust meeskonnaliiget polnud veel sündinudki 4. aprillil aastal 1991, kui see algas. Alates sellest hetkest on NHL-is olnud 288 treenerivahetust ja võib arvata, et pärast Boston Bruinsi järjekordset ebaõnnestumist lisandub nende hulka veel üks. Koos Red Wingsiga läheb viimasena idakonverentsist karikamängudele Philadelphia Flyers.

(foto: Frank Franklin II/Associated Press)
Ottawa Senatorsi võõrustanud Bruins ja Madison Square Gardenis New York Rangersi vastu mänginud Red Wings alustasid oma kohtumisi peaaegu samamoodi. Mõlemad läksid varakult juhtima, kuid seda ühe suure erinevusega - Red Wingsi värav võeti tsooni vea tõttu ära, Bruinsi oma läks aga pärast pikka video ülevaatamist arvesse. David Pastrnak viis meeskonna viiendal minutil ette.

Avakolmandikul tuli värav ära ka New Yorgis, aga see läks kodumeeskonnale. Dan Boyle viis hooaja kümnendaga Alain Vigneault meeskonna perioodi lõpuminutitel ette. Selle seisu juures oleks Bruins Atlandi divisjoni viimase automaatse playoffide koha endale haaranud. Lõpuks jäi see tegemata täiesti kohutava teise kolmandiku tõttu.

Chris Neili väravast sai Senators mängu viiki ja mõne silmapilguga oli järsku kokku neli tükki haigestunud Tuukka Raski asemel mänginud Jonas Gustavssoni selja taga. Red Wings sai samal ajal Riley Sheahani ülekaalu väravaga oma mängus seisu tasakaalu.

"Ma ei tea, kas me arvasime, et kõik tuleb kergelt või milles oli asi, aga kukkusime teisel perioodil lihtsalt läbi," ütles Bruinsi kaitsja Torey Krug pärast mängu.

Bruins oli selleks hetkeks oma võimalused praktiliselt maha mänginud. Sai loota vaid imele, nii enda mängust, kui ka Flyersi kohtumisest. Kuid seda imet ei sündinud.

Kümme minutit enne lõppu proovis Claude Julien juba väravavahita mängimist, aga sellele järgnes kiirelt Jean-Gabriel Pageau vähemuse värav. See oli tema jaoks hooaja seitsmes ja sellega kordab ta hooajal 2007/08 Daniel Alfredssoni poolt püstitatud klubi rekordit.

Lõpuks kaotas Bruins 1-6, mis tähendas, et Red Wingsi kohtumise tulemusel polnudki lõpuks tähtsust. Rangers sai sealt 3-2 võidu, mis aitas meeskonnal läbi aegade 9. korda saada kätte 100 punkti piiri.


Senaatorite ridades järjekordse söödupunkti teeninud Erik Karlssonist sai esimene kaitsemees, kes alates hooajast 1995/96, mil mängukalender hakkas koosnema 82 kohtumisest, teinud kaasa kõik põhiturniiri mängud ja lõpetanud need vähemalt ühe punktiga mängu kohta.


Bruins jäi lootma Flyersi peale, kes ei tohtinud Pittsburgh Penguinsi vastu üle ühe punkti saada. Need lootused olid aga juba eos päris optimistlikud, sest Mike Sullivan otsustas Sidney Crosbyle ja Kris Letangile puhkust anda.

Lootust tuli juurde, kui Nick Bonino võõrsil mänginud pingviinid ette viis, aga Dave Hakstoli meeskond jättis lõpuks vastasele ainult 19 pealeviset ning Wayne Simmondsi kahe värava ja Pierre-Edouard Bellemare'i tabamuse toel võeti lõpuks 3-1 võit.

Otsustav tabamus tuli ära teise kolmandiku lõpuminutitel. Otseloomulikult oli ühes peaosas ka Shayne Gostisbehere, kes on olnud hooaja teises pooles läbitud tõusu üks peaarhitektidest.


Flyers kohtub playoffide avaringis Washington Capitalsiga. Red Wings läheb teist aastat järjest kokku Tampa Bay Lightninguga.

Kommentaarid