Bruins, Red Wings ja Flyers lähevad vastu elutähtsatele kohtumistele

Tänavu on põhiturniiri lõpus üsna haruldane seis. 16-st playoffidesse pääsevast meeskonnast 14 on küll selged, aga hetkel pole veel täielikult vormunud mitte ükski avaringi paar. Kuigi suurim tähelepanu on viimastes mängudes muidugi Boston Bruinsi, Detroit Red Wingsi ja Philadelphia Flyersi peal. Kolm meeskonda, aga vaid kaks piletit.

(foto: zimbio.com)
Bruins alustab viimast mängu idakonverentsi viimase wild-cardi meeskonnana, Red Wings on hoidmas Atlandi divisjoni viimast automaatset kohta ning Flyers, kellel veel kaks mängu kavas, on hetkel ukse vahelt sisse piilumas. Samas on vaid Bruins see, kes oma saatust täielikult ei kontrolli.

Claude Julieni meeskond lõpetab põhiturniiri koduses TD Gardenis Ottawa Senatorsi vastu peetava matšiga. Senaatorid on kodus viimase 14 kohtumise jooksul kümme korda alistatud, aga järjekordsest üleolekust ei pruugi playoffidesse pääsemiseks piisata. Kui Red Wings suudab New York Rangersi ükskõik mis viisil alistada, siis pole Bruinsil võimalik divisjonis oma kohta parandada. Kuid sellega poleks veel kõik katki.

Heitluses Flyersiga on Bruinsil vaja normaal- või lisaajaga võitu. See tähendaks seda, et Dave Hakstoli meeskond edestaks neid vaid juhul, kui õnnestub võita mõlemad kavas olevad mängud (kodus vs Pittsburgh Penguins ja võõrsil vs New York Islanders).

Üldises plaanis ongi Flyersi jaoks ülesanne paberi peal lihtne - peab lihtsalt võitma oma mängud. Nii saadakse 96 punkti peale, millega edestatakse nii Red Wingsi kui Bruinsit, kes hetkel mõlemad 93 peal. Kui ühest kohtumisest teenitakse ainult punkt juurde ja kogu kolmik jääb 95 silma peale, siis on Atlandi divisjoni satsidel suurema arvu normaal- ja lisaajavõitude näol eelis.

Red Wingsi jaoks pole ka midagi keerulist. Alistada tuleb meeskond, kes on vigaseid mehi hoidmas playoffideks. Jeff Blashilli satsil on eelis Bruinsi ees ka just normaal- ja lisaajavõitude näol. Seega kui läheb näiteks nii, et kogu kolmik teebki kõik võimaliku ilusti ära ehk võidavad oma mängud, siis pikendab Red Wings oma järjestikuste playoffide kohtade seeria 25 peale ning mängib teist aastat järjest avaringis Tampa Bay Lightninguga.

Stsenaariumeid on muidugi mitmeid, kuid eelnev jutt on kirjeldus sellest, mida meeskonnad konkreetselt peavad tegema, et oma koht marjamaal kindlustada.

Kommentaarid