Aeg muutuseks: Red Wings alustab 3. mängu Mrazekiga

Detroit Red Wings on Tampa Bay Lightningu vastu karikamänge alustanud kahe kaotusega ning see toob kolmandaks kohtumiseks suure muutuse. Peatreener Jeff Blashill on andnud teada, et Jimmy Howard loovutab oma koha väravas Petr Mrazekile, kellelt loodetakse eelmise kevade imevormi kordamist.

(foto: freep.com)
Mrazek tegi mullu playoffide avaringis Lightningu vastu seitsme kohtumise jooksul kaks nullimängu, lastes keskmiselt 2.11 väravat ja tõrjudes 92.5%-ga. Tõrjete hulgas oli ka üks päris mõistusevastane võte Brian Boyle'i vastu.


Tšehhi puurilukust sai NHL-i ajaloos alles kolmas playoffide debütandist väravavaht, kes ühe seeria käigus kahe puhta paberini jõudnud. Selleks, et meeskond tänavu pärast kolmeaastast pausi uuesti avaringist edeneks on vaja näidata samasugust vormi.

Kuna ise on mõlemas kohtumises piirdutud ainult kahe väravaga, siis pole Red Wings seni otseselt mänge väravavahi tõttu kaotanud, kuid Jimmy Howardi numbrid on siiski üsna koledad - keskmiselt 3.59 väravat ja tõrjed 89.1%.

Nähtavasti tegi Blashill otsuse väravavahti vahetada kohe pärast teist mängu. Howardi sõnul olevat tema sellest teada saanud reedel Tampast koju lennates.

Kommentaarid