Shane Doan pakkus välja huvitava idee drafti loterii muutmiseks

Kuna Edmonton Oilers on tänavu jälle liiga põhja vajunud ning omab väga häid võimalusi saamaks endale juba ei tea mitmenda drafti avavaliku õiguse, siis on hakatud tõsiselt kaaluma drafti loterii muutmist. Arizona Coyotesi kapten Shane Doan on sellega seoses pakkunud välja väga huvitava idee. Ja seda tänu oma pojale.

(foto: nhl.nbcsports.com)
Coyotes oli ise eelmisel hooajal liiga viimaseks jäämas ja sellega drafti loteriiks saamas parimad võimalused. Kui Doan oma pojale reegleid selgitas, siis hakkas järeltulija Coyotesi vastu pöialt hoidma.

"Mu poeg on sõna otseses mõttes suurim Coyotesi fänn, keda võite kohata," tunnistas Doan nädalavahetusel antud intervjuus. "Tema elu keerleb meeskonna ümber ja veel alles hiljuti hakkas tal füüsiliselt paha, kui me kaotasime ning see oli südantmurdev."

Kui aga selgus, et meeskonnale on hooaja lõpus kasulikum hoopis kaotada, siis hakkas poeg iga lüüasaamise üle rõõmustama ja Doanile ei mahu selline asi üldse pähe. "See oli kohutav ja vihkasin seda ning arvasin, et see on maailma kõige rumalam asi, sest kõige kirglikum Coyotesi fänn oli meeskonna vastu," lisas ta.

Kogenud ründaja sõnul peaks hakkama hooaja lõpuosas võitvaid meeskondi tasustama.

"Alates päevast, mil sa minetad matemaatilised playoffide lootused hakkad koguma punkte. See, kes kogub lõpuks enim punkte, saab drafti avavaliku õiguse," tutvustas Doan oma ideed.

Coyotesi enda lootused saada tänavu drafti avavaliku õigus on jäänud väikesteks, kuna meeskond püsis pikalt playoffide võidujooksus. Selliseid satse on veel mitmeid teisi. Doani idee kindlustaks selle, et hooaja lõpus oleks kõigil millegi nimel mängida.

Kommentaarid