Blackhawks jõudis viigini, Penguins kõrvaldas Rangersi

Vahepeal St. Louis Bluesi vastu playoffide avaringi seerias 1-3 taga olnud Chicago Blackhawks seisis sama seisuga silmitsi ka 6. mängus, ent ellujäämisheitlus suudeti siiski võita. Samaga ei saanud aga laupäeval hakkama New York Rangers, kelle Pittsburgh Penguins kindlalt kõrvaldas.

(foto: latestcanada.com)
Blackhawks kordas oma 1965. aasta saavutust. Sellest ajast oli kirjas ainus varasem kord, mil meeskond suutis ellujäämismängu pärast mitmeväravalist kaotusseisu võita. Kuigi algus lubas hoopis midagi teistsugust.

Andrew Ladd viis karikakaitsja 4. minutil ette ning kohe pärast seda oli Blackhawksil veel üks suurepärane võimalus teha 2-0. See jäi aga kasutama ning selle raiskamine pani justkui lumepalli veerema. Scottie Upshall oli kohe Bluesi poolelt täpne, kaks minutit hiljem skooris Alex Pietrangelo ning järjekordne Vladimir Tarasenko koll pani tabloole külaliste 3-1 eduseisu.

Aga nagu ikka. Meistrite klass ja iseloom tuleb välja siis, kui on vaja mõni raskus ületada ning Blackhawks sai sellega hakkama.

Esimese seitsme pealeviskega kolm tükki lasknud Corey Crawford tegi 21 järjestikust tõrjet ning Blackhawks skooris viis vastuseta väravat. Artjom Anisimovi ülekaalu koll ja Trevor van Riemsdyki tabamus viigistasid teisel kolmandikul mängu ning mõni minut enne perioodi lõppu viis Dale Weise Joel Quenneville'i meeskonna ette.

Weise'i jaoks oli see pärast Montrealist üle tulemist alles esimene värav uue klubi särgis. 27-aastasel ründajal on karjääri jooksul playoffides kirjas kuus kolli ja neli neist on olnud võiduväravad. 

Quenneville'i ajal on Blackhawks nüüd 16-st 6. mängust kaotanud ainult ühe. See oli 2012. aasta avaringis Phoenix Coyotesi vastu.

Viimasel kolmandikul kindlustasid eduseisu Marian Hossa ja mängukeelust naasnud Andrew Shaw, kes Patrick Kane'i ja Jonathan Toewsi kõrval mängida sai ning ülekaalust täpne oli.


Põneva heitluse otsustav kohtumine on kavas ööl vastu teisipäeva kell 3:30.

Penguins sai seerias neljandat korda Rangersi puuri vähemalt neli tükki ning võidutses 5. mängus 6-3 skooriga. Algus oli veidi problemaatiline, kui Rick Nash ja Dominic Moore Rangersi kaks korda ette viisid, aga mäng otsustati neljaväravalise teise kolmandikuga. Seal 2+1'ni jõudnud Bryan Rustist sai Penguinsi ajaloos esimene kollanokk, kes playoffides kolmepunktilise mänguga hakkama saanud.

38 tõrjega lõpetanud Matt Murray kerkis klubi ajaloos teiseks puurivahiks, kes võitnud playoffides kõik oma esimesed kolm starti. Ta on viimase 28 aasta jooksul üks noorimaid, kes oma meeskonna otsustavas mängus võidule vedanud.


Samal ajal pidi Rangers taas mängu käigus Henrik Lundqvisti postide vahelt kõrvaldama. Rootslane mängis seerias lõpuni ainult kaks mängu. Seekordne esitus lõppes kahe kolmandikuga. Ta lasi endale 23 pealeviskega kuus kolli.

"Viimases kahes mängus tundsin, et ma pole suuteline asju mõjutama ja see on valus, sest see on minu töö," tunnistas Lundqvist, kelle jaoks lõppesid tänavu kogu hooaja käigus pingile kolimisega täpselt 10% mängudest.

Seeria käigu õnnestus Lundqvistil 113-st pealeviskest tõrjuda ainult 98. Tõrjete efektiivsuseks jäi vaid 86.7%.


Penguins paugutas viie mängu peale ülekaalus 21-st kaheksa. Rangers jõudis 19-st üritusest vaid kahe väravani.

Põhiturniiri parima ülekaalu meeskonna Anaheim Ducksi efektiivsus on playoffides ainult 10.5% peal, kuid vaatamata sellele on jõutud 0-2 kaotusseisust 3-2 eduni. Nashville Predatorsi vastu võideti 5. mäng 5-2.

Peter Laviolette'i meeskond läks teisel kolmandikul Ryan Johanseni iludusega ette, aga sellele vastas Ducks kahe üsna koleda tabamusega. David Perroni pealevise lendas kaitsjast üle Pekka Rinne ning Ryan Garbutt suutis keerulise nurga alt litri kuidagi soomlase selja taha sokutada.

Viimasel kolmandikul oli Miikka Salomäkil veel vastus olemas Sami Vataneni kollile, kuid üldjoones sai Ducks päris rutiinse võidu. Seda isegi olukorras, kus seitsmest ülekaalu võimalusest realiseeriti ära ainult üks.


Kui ülekaalus on Bruce Boudreau hoolealustel playoffides olnud suured probleemid, siis vähemuses mängitakse suurepäraselt. 95.5% jääb alla ainult Tampa Bay Lightningu 96%-le.

Kommentaarid