Läänekonverentsi favoriidid leiavad end kehvast seisust

Chicago Blackhawks ja Anaheim Ducks pakkusid mullu vägeva läänekonverentsi finaali ning paljud ootasid tänavusest hooajast selle kordusetendust. Mõlemad on aga juba playoffide avaringis sattunud raskustesse. Blackhawks leiab end 1-2 seisust ja Ducks on suisa 0-2 taga.

(foto: latestcanada.com)
Bruce Boudreau meeskond on Nashville Predatorsi vastu mõlemad kodumängud kaotanud sama skooriga 2-3. Justkui hooaja alguse probleemid oleksid tagasi. Skoorimine ja üldse võimaluste tekitamine on problemaatiline ning vastase mängu ei õnnestu tappa.

Sarnaselt avamängule jäi ka seekord võiduks mängimata eduseis. Selle tõi Andrew Cogliano viis minutit enne esimese kolmandiku lõppu. Kuid Mattias Ekholmi viimase minuti väravast olid perioodi lõpuks tablool juba viiginumbrid.

Viik püsis kuni teise kolmandiku keskpaigani. Craig Smith viis siis külalised ette ja perioodi lõppu oli uuesti reserveeritud üks kaitsja värav. See tuli ülekaalust Shea Weberilt, kes jõudis meeskonnas särgis tehtud 47. playoffide kohtumisega klubi rekordi korduseni.

Nate Thompson tegi viimasel kolmandikul ühe tagasi, aga see tuli ilmselgelt liiga hilja. Alles 2:42 enne lõpusireeni.

Ducks leiab end väga keeruliselt positsioonilt. Seeria käigus võõrsil 2-0 eduni jõudnud meeskonna on edenenud 78.3% juhtudest. Ent alla pole muidugi veel antud.

"Selle meeskonna üks peamistest tugevustest on võime kosuda. Aasta jooksul on olnud mitmed raskeid aegu ja praegune ei erine sellest. Alles kaks aastat tagasi kaotasime esimesed kaks mängu kodus LA-le, aga läksime siis neile külla ja võitsime kaks. Tegu pole võimatuga," rääkis Boudreau.


Predators polnud varem oma ajaloo jooksul mitte ühtegi seeriat 2-0 juhtinud.

Blackhawks on vastasseisus St. Louis Bluesiga 1-2 augus pärast üsnagi valusat kaotust. Joel Quenneville'i hoolealused jõudis kodus kaks korda eduseisu, ent ometi tuli leppida 2-3 kaotusega. Tegu alates 2014. aasta konverentsi finaalist esimese mänguga, mille Blackhawks viimasele kolmandikule eduseisuga minnes normaalajaga kaotas.

Karikakaitsjale sai saatuslikuks kaheksa minutit enne lõppu Patrick Kane'i poolt kõrge kepi eest võetud 2+2 karistus. See tehti Jaden Schwartzi poolt ülekaalu väravaga võidutabamuseks.

"Selles olukorras peab targemalt tegutsema," tunnistas Kane ka ise oma eksimust. "Ilmselgelt ei tohi ma mängu selles faasis karistust võtta, kui seis on 2-2. Võtan selle eest vastutuse enda peale."

Kane tegi koos Jonathan Toewsiga eeltöö mängu avaväravale, mis Blackhawksi kolmanda minuti alguses ette viis. Mulluste playoffide käigus seitsme väravaga hullunud Brent Seabrook jõudis ülekaalust oma tänavuse esimese kollini. Kokku on tal karjääri jooksul kirjas nüüd 20 playoffide kolli ja Blackhawksi ajaloos pole selleni ükski teine kaitsemees küündinud.

Blues andis vastulöögi kolmandiku teises pooles, kui samuti ülekaalust sahistas võrku Colton Parayko.

Teisel perioodil kombineerisid meeskonnad kokku tervelt 37 pealeviset. Neist 24 tulid Blackhawksi poolt. Ometi jõuti aga vaid ühe väravani. Artjom Anisimov viis kohe kolmandiku alguses kodumeeskonna uuesti ette.

Mängu 46 pealeviskega lõpetanud Blackhawksi eduseis püsis viimase perioodi kuuenda minutini. Enne Schwartzi võiduväravat lõi viigi jalule Patrik Berglund, kelle pealevise sai Michal Rozsivalist rikošeti ja nii oli Corey Crawford võimetu.

Crawford lõpetas 33 tõrjega. Brian Elliott püstitas 44-ga uue karjääri tippmargi. Klubi rekord ei jäänud ka kaugele.


Kaotus on Blackhawksi jaoks viimase 35 koduse playoffide kohtumise jooksul alles seitsmes.


Idakonverentsis jõudsid kaks seeria 2-1 seisuni. New York Islanders haaras Florida Panthersi vastu edu 4-3 lisaajavõiduga ning Detroit Red Wings vähendas vahet Tampa Bay Lightninguga tänu 2-0 tulemusele.

Läbi aegade esimene Barclays Centeris peetud playoffide kohtumine oli väga vaatemänguline. Kodumeeskond tuli seal välja 1-3 kaotusseisust. Sinna satuti Aleksander Barkovi Nick Bjugstadi ja Reilly Smithi väravatest. Smithil on tänavuste playoffide parima väravakütina kirjas nüüd neli kolli. Temast sai pantrite ajaloos alles teine mängija, kes playoffides kolmes mängus järjest skoorinud.

Vastasseisu eelvaates sai välja toodud see, et Panthersi edu sõltub paljuski erimeeskondadest. Kolme mängu jooksul teist korda realiseeris Islanders oma ülekaalu võimalused 50%-ga ja pole ime, et need kaks matši on Panthers ka kaotatud. PP väravad tulid Frans Nielsenilt ja Ryan Pulockilt, kes 21 aasta ja 194 päeva vanuselt viimase 26 aasta noorim playoffides skoori teinud Islandersi kaitsemees.

Resultatiivsel teisel perioodil, kus oli viis tabamust, jõudis väravani ka Shane Prince. Viimane kolmandik lõpetati barankaga ja kui 3-3'ga normaalaja lõpu suunas oldi liikumas, siis midagi head see Gerard Gallanti meeskonnale ei lubanud. Panthers oli playoffides kaotanud mõlemad oma kaks varasemat lisaajal käiku. Ja kaks ei jäänud kolmandata.

12:31 oli lisaajast mängitud, kui Thomas Hickey kohtumise ära lõpetas. 27-aastane kanadalane on alates 1984. aastast esimene Islandersi kaitsja, kes mõne playoffide kohtumise lisaajal otsustanud.

  

Reedel samal päeval võitmisega ajalugu teinud Florida osariigi satsid võtsid seekord koos vastu kaotuse. Lightningule pandi ette taas Petr Mrazek ja edasine oli juba nagu kordus eelmisest hooajast. Tšehhi puurilukul on nüüd playoffides kaheksa mänguga kirjas kolm puhast paberit. Seekord tuli see 16 tõrjega.

Lightning ei saanud kuidagi oma mängu käima, kuna hulk aega tuli veeta vähemuses mängides. Red Wings sai kokku seitse ülekaalu võimalust. Ometi jäid need kõik realiseerimata.

Mängu saatuse otsustanud tabamused sündisid teise kolmandiku teises pooles. Andreas Anthanasiou viis kodumeeskonna ette ning seerias oma esimese punktini jõudnud Henrik Zetterberg kasvatas vahe kahe peale.

Enne mängu väljareklaamitud kättemaks Justin Abdelkaderi vastu jäi ära. Red Wingsi ründaja taganes Brian Boyle'i poolt välja pakutud duellist, kuna tal oli käsi teibitud ning sedamoodi kakeldes järgnenuks mängukeeld.


Red Wingsi peatreener Jeff Blashill olevat Abdelkaderile ka öelnud, et ta pärast teises mängus hullumist enam ei kakleks. Ta on selleks liiga väärtuslik.

 

Vaenulik seeria jätkub teisipäeval. Sama kehtib ka Blackhawks vs Blues ja Ducks vs Predators vastasseisude kohta. Saarlased ja pantrid saavad ühe lisapuhkepäeva, kuna alustasid eelmisel nädalal seeriat järjestikustel päevadel peetud matšidega.

Kommentaarid