Ducks sai järjekordse divisjoni tiitli, Flyers alistas Islandersi

1230-st mängust koosnev maraton on nüüdseks läbi. Põhiturniirile pandi läinud ööl punkt kahe mänguga, mis selgitasid välja Vaikse divisjoni tiitlivõitja ja panid paika viimased playoffide avaringi paarid. Neljandat aastat järjest sai divisjoni esikoha endale Anaheim Ducks. Teises mängus alistas Philadelphia Flyers võõrsil New York Islandersi.

(foto: burnchnews.com)
Ducks pani põhiturniirile punkti väga kindla esitusega. Washingtonis, kus kodumeeskonna rivistusest jäid välja nii Aleksandr Ovetškin, Niklas Bäckström kui ka John Carlson, saadi 2-0 võit. Mõlemad väravad tulid teisel kolmandikul. Autoriteks Corey Perry ja Nick Ritchie.

Frederik Andersen teenis külaliste väravas 24 tõrjega hooaja kolmanda nullimängu. Ühtlasi läks tänu sellele Ducksile William M. Jennings trofee, mis antakse meeskonnale, kelle puurivahid hooaja lõikes kõige vähem väravaid lasevad. Andersenist ja John Gibsonist läksid mööda vaid 192 litrit.

Ducks ronis kokku oma viienda divisjoni tiitlini tänu suurepärastele jõulupausi järgsetel tulemustele. 49-st matšist võideti 34 ja punktideta jäädi ainult kümme korda. Peatreener Bruce Boudreau, kes karjääri just Capitalsi juhendamisega alustas, jõudis üheksa hooaja jooksul juba oma kaheksanda divisjoni tiitlini.

"Hooaeg käis üles-alla ja algus polnud ilmselgelt selline nagu me tahtsime," ütles Perry. "Meil oli alguses mitmeid koosolekuid, arutasime asju ja kõik hakkas jõulude ajal laabuma. Kõik tulid pausilt tagasi suure tahtmisega mängida ja alates sellest hetkest oleme tegutsenud oma ootustele vastava meeskonnana."


Perry & Co lähevad avaringis vastamisi Nashville Predatorsiga, kes on viimase kolme hooaja jooksul 12 mängu jooksul alistatud 9 korda.

Flyersi 5-2 võit aitas Islandersil vältida avaringis Pittsburgh Penguinsi. Mitmete põhimängijateta tegutsedes läks Jack Capuano kohtumist 2-0 juhtima, aga Flyers võttis kahe ülekaalu väravaga juba avakolmandikul järgi. Tagasitulekut alustas Shayne Gostisbehere. Tema 0.27 väravat mängu kohta on vähemalt 50 kohtumises osalenud kaitsemeeste osas parim näitaja alates hooajast 1988/89, mil Brian Leetch 0.34-ga lõpetas.

Pärast esimest kolmandikku võttis asja üle Michael Raffl, kelle nimele läks võiduvärav ja kaks söödupunkti. Väravasuul naases edukalt vigastuspausilt Michal Neuvirth, kes teenis võidu 15 tõrjega.


Flyersit ootab avaringis Capitals ning playoffides asutakse mängima oma omaniku ja asutaja Ed Snideri nimel. Snider lahkus meie hulgast täna hommikul 83-aastasena pärast võitlust vähiga. Mängijate sõnul on tema võitlusvaim kogu hooaja jooksul satsile inspiratsiooni andnud.

Kommentaarid