Sharks tegi lepingu meesmodellist Leedu väravavahiga

Tundub, et San Jose Sharks on Martin Jonesi näol leidnud endale pikemaks ajaks korraliku esiväravavahi ning tema varumeheks hangitud James Reimer on samuti karjääri Californias edukalt alustanud. Ent see muidugi ei tähenda seda, et ei võiks veelgi oma puurivahtide varamut täiendada. Seda on nüüd tehtud leeduka Mantas Armalisega, kes on ka poole kohaga meesmodell.

(foto: letsgoleafs.com)
Armalis, keda jahtisid mitmed klubid, löödi käed kolmeks aastaks. 23-aastane puurivaht on kogu senise karjääri veetnud Rootsis. Viimased kaks hooaega Djurgardenis, kus ta lasi tänavu 34 mängu jooksul keskmiselt 2.42 väravat ja tõrjus 91.8%-ga.

"Mantasest olid huvitatud mitmed NHL-i klubid ja oleme elevil, et ta valis San Jose Sharksi," ütles klubi kodulehe vahendusel peamänedžer Doug Wilson. "Oleme viimaste hooaegade käigus jälginud tema arengut Rootsis ja ta on igal tasemel stabiilselt esinenud. Ta on rahvusvahelisel tasemel endast vanemate vastu mänginud ja ootame põnevusega seda, et ta meie organisatsiooniga liitub."

Viljandi sõpruslinnas Plunges sündinud Armalis kolis perega Rootsi, kui ta oli alles nelja kuu vanune. Mõlemad vanemad tegutsesid orienteerumisega ning poega ärgitati samuti sellele, kuid meelisspordialana sai siiski välja valitud jäähoki.

23-aastasena on Armalisel Leedu A-koondises kirjas ligi 30 mängu. Debüüt sai tehtud juba 19-aastasena.

Kommentaarid