Penguins alustab tõenäoliselt ka järgmist ringi Fleuryta

Pittsburgh Penguins käis playoffide avaringis New York Rangersist kergelt mängudega 4-1 üle ja seda isegi oma põhiväravavahita. Marc-Andre Fleury on alates märtsi lõpust peapõrutusega eemal olnud ning vaatamata sellele, et ta osaleb treeningutel pole ta mänguvalmis.

(foto: hngn.com)
Fleuryta vedasid Penguinsi teise ringi Jeff Zatkoff ja Matt Murray. Kahe peale lasti keskmiselt vaid kaks väravat mängu kohta, tõrjete efektiivsusega 93.5%. Nüüd vastu tulev Washington Capitals peaks aga olema selgelt kõvem pähkel kui Rangers. Fleuryt oleks hädasi vaja, kuid vähemalt alguses tema teenetele siiski loota ei saa.

"See on üks karmimaid asju, mille olen pidanud üle elama. Mõned päevad on head, mõtled et oled tagasi, aga mõned päevad halvad, mil mõtled, et asi ei paranegi enam kunagi," kirjeldas Fleury täna ilmunud intervjuus oma taastumisprotsessi.

Fleury on karjääri jooksul playoffides kõvasti väristanud, kuid viimasel paaril aastal on ta väga korralikult hakkama saanud. Lisaks oli just tema postide vahel, kui Penguins 2009. aastal viimase oma kolmest karikavõidust haaras. Teel selleni lükati ka just Capitals seitsmemängulise seeriaga kõrvale.

Kui 31-aastane kanadalane nüüd järgmise paari päeva jooksul imekombel järsku ei parane, siis jäävad pingviinid lootma Murray peale. 21-aastane kollanokk lõpetas Rangersi vastu peetud seeria kolme järjestikuse võiduga. Tema selja taha läks keskmiselt ainult 1.33 väravat ning tõrjete efektiivsus oli koguni 95.5%. Hoog on korralik, aga need ilusad numbrid saavad põhiturniiri võitja vastu kindlasti põntsu.

Kommentaarid