Predators kukutas Ducksi, 2. ring algas Islandersi võiduga

Üllatusi täis playoffide avaring lõppes samuti ühe pauguga. Nashville Predators suutis klubi ajaloo esimese 7. mängu võita ning sellega kukutati Anaheim Ducks konkurentsis. Lisaks algas üllatusega ka 2. ring. New York Islanders oli võõrsil Tampa Bay Lightningust üle 5-3.

(foto: businessinsider.com)
Predators võitis oma läbi aegade kolmanda playoffide seeria väikese skooriga mängus 2-1. Edukalt suudeti hoida avakolmandikul Colin Wilsoni ja Paul Gaustadi väravatest välja võideldud 2-0 edu. Ducks lasi neljandat aastat järjest (!) koduses 7. mängus esimesel kolmandikul kaks väravat. Ja nii on muidugi raske kaugele purjetada.


Ducks on nüüd ka läbi ajaloo esimene meeskond, kes kodus kaotanud neli 7. mängu järjest.

"Minu arvates domineerisime kogu mängu," ütles Andrew Cogliano, kes kõigis valusates kaotustes osalenud. "Ma ei usu, et neil oli häid võimalusi ja tabasime paar korda posti. See oli arvatavasti selle seeria käigus meie parim mäng, aga ju polnud võit ette nähtud. Ma ei suuda seda seletada. Meil pole nende mängude alguses õnne ja see saab saatuslikuks."

Cogliano & Co said vahe kohe viimase kolmandiku alguses minimaalseks, kui Ryan Kesler ülekaalust oma playoffide neljanda värava tegi, kuid rohkemat enam torust ei tulnud. Seda vaatamata sellele, et pealevisetega oldi seal 15-4 üle. Kogu mängu lõikes olid numbrid 37-20.

Kui Bruce Boudreau 7. mänge muudkui kaotab, siis tundub, et Peter Laviolette on nende spetsialist. Eelmise hooaja alguses Nashville'i jõudnud ameeriklane on treenerikarjääri jooksul oma meeskonnale 7. mängust kuue kohtumise jooksul toonud viis võitu.


Eelmisel hooajal playoffides kümme kolli paugutanud Ducksi esisnaiper Corey Perry jäi tänavu karikamängudes hoopiski nulli peale.

Halba õnne võis jääda kiruma ka Lightning. Pealevisetega oldi 36-22 üle, aga õhtul, mil teatati Vezina auhinna finalistid (kandidaatideks ka Jonathan Quick ja Braden Holbty), lasi Ben Bishop mitu tema puhul harvaesinevat pehmet väravat.

Kui avaringis ei läinud ameeriklase seljataha kordagi üle kahe, siis seekord tuli juba ühe kolmandikuga kolm tükki välja võtta. Shane Prince'ist sai alates 1983. aastast esimene Islandersi mängija, kes playoffides ühel kolmandikul kaks tükki skoorinud. Täpne oli ka Travis Hamonic. Ja seda kõike pärast Ondrej Palati väravat, mis kodumeeskonna 4. minuti alguses juhtima viis.

Pärast John Tavarese playoffide kuuendat väravat sai Jon Cooperi meeskond viimasel kolmandikul Nikita Kutšerovi ja Valtteri Filppula tabamustega veel ühe kaugusele, ent lõpuks oli sellest vähe abi. Kohtumisele pani punkti Cal Clutterbucki tühja võrku tehtud värav.

Lightning oli viimasel perioodil pealevisetega üle 17-5 ja tundus, et Islandersit tabas väikene paanika, kui Jack Capuano pingi pealt pärast litriga vastu nina saamist lahkus.


Mängu lõpuks oli aga külaliste peatreener tagasi ja üheskoos sai tähistada tänavuste playoffide jooksul juba neljandat kaotusseisust tulnud võitu. Põhiturniiril saadi neid kokku kirja 19.


Tavares on Islandersi ajaloos esimene mängija, kes playoffides karjääri esimese 20 mänguga kogunud vähemalt 20 silma. Kaptenil on kirjas 11+11. Tänavu on tulnud 6+5. 11 punktiga on ta Jamie Benni ees playoffide kõige resultatiivsem mängija.

Kommentaarid