Fännide mäsuga lõppenud kohtumise võitnud Capitals asus seeriat 3-0 juhtima

Kolmapäeval võib selguda esimene playoffide teise ringi pääseja. Washington Capitals asus läinud ööl Philadelphia Flyersi vastu 3-0 eduseisu kohtumises, mis lõppes fännide mäsuga. Teistes mängudes haarasid võidud Minnesota Wild ja Los Angeles Kings.

(foto: fox10tv.com
Flyersi fännid läksid ohjeldamatult pöördesse viimase kolmandiku teises osas, kui meeskond aina karistusi korja ning Capitals ülekaalu võimalusi muudkui väravateks tegi.


Mitmed mängijad said mängueelseks šõuks välja jagatud randmepaeltega pihta.


"Tean, et nad olid endast väljas, aga sellist asja ei tohi küll juhtuda," ütles olukorra kohta Wayne Simmonds, kes tulutult koos Aleksandr Ovetškiniga publikut maha üritas rahustada.


Lõpuks suudeti aga kohtumine siiski lõpuni mängida. Barry Trotzi meeskond püstitas ühes mängus viie ülekaalu väravani jõudmisega uue klubi rekordi ning playoffide läbi aegade parimast saagist jäi puudu vaid üks koll.

Ovetškin pani võrku kaks tükki ja korjas ka ühe söödupunkti ning sellega sai temast Capitalsi ajaloo edukaim playoffide punktikoguja. Selja taha jäi Dale Hunter, kellel Ovetškini 74-st kaks silma vähem kirjas.

Kolme punktiga (1+2) lõpetas kohtumise ka John Carlson, kes jõudis juba seeria kolmanda ülekaalu väravani. Kokku lahendas Capitals PP olukordi üheksast viis. Flyers jäi viiega nulli peale ning kogu seeria käigus on nüüd baranka kirjas 13-st üritusest.

Eelmises kohtumises kohutava käkiga hakkama saanud Steve Mason ei pääsenud kummalisest väravast ka sel korral. Jevgeni Kuznetsov murdis väravataguse klaasi abiga 1. märtsist kestnud põua.


Pärast mängu arvasid paljud, et just see tabamus murdis Flyersi selgroo. Ja mõelda vaid, et algus oli nagu unenägu. Pärast Ed Snideri auks peetud tseremooniat läks vaid 57 sekundit mängu avaväravaks vaja. Sellega sai hakkama Michael Raffl.


Ka Dallas Starsil oli võimalus oma seeriat Minnesota Wildi vastu 3-0 juhtima minna, kuid see jäi siiski tegemata. Ja seda vaatamata sellele, et Patrick Sharp viis meeskonna viienda minuti alguses juba 2-0 ette. Esimene tabamus tuli 26 sekundiga ja Jeff Halperni klubi playoffide rekordist jäi puudu vaid kaks sekundit.

Stars piirdus aga vaid 17 pealeviskega ning Wild suutis kaotusseisu kallal vaikselt nokitsedes lõpuks 5-3 võita. Jason Pominville oli 2+1'ga rongijuhiks.

Wildil õnnestus oma ajaloo jooksul alles teist korda playoffides pärast kaheväravalisse kaotusseisu jäämist võita.

 

Sarnaselt õhtu kahele esimesele matšile nähti avaminutil tulnud väravat ka viimases kohtumises. Joe Thornton andis San Jose Sharksile suurepärase alguse, kui 30 sekundiga Los Angeles Kingsi vastu tablool kodumeeskonna 1-0 eduseis säras. Ka temal jäi kaks sekundit klubi rekordist puudu. See kuulub Dany Heatleyle.

Jonathan Quick lasi teist kohtumist järjest kohe esimese pealeviske enda selja taha. Erinevalt laupäevastes matšist suutis aga Kings varajasest tagasilöögist kosuda.

Avakolmandikul jõudis ülekaalust Anže Kopitar oma seeria esimese väravani ning lisaaja neljandal minutil tõi kuningatele võidu koju Tanner Pearson.


Kings oli varem playoffides kaotanud kõik viis Sharksi vastu lisaaega vajanud kohtumist.

Kommentaarid