Panthers tegi Barkovi supermängu toel vägeva tagasituleku

Atlandi divisjonis võis läinud ööl liider uuesti vahetuda ja kangesti kippus ka sinnapoole minema. Florida Panthers ei saanud kodus Montreal Canadiensi vastu kuidagi oma mängu käima. Ometi õnnestus 0-3 kaotusseisust mäng lõpuks võita 4-3. Aleksander Barkov oli 2+2'ga osaline kõigis oma meeskonna väravates.

(foto: miamiherald.com)
Canadiens sai kolmeväravalise edu mängu keskpaigaks ja seda isegi vaatamata sellele, et kaks tabamust võeti meeskonnal ära. Avakolmandiku keskel avas skoori Brendan Gallagher ja teisel perioodil skoorisid minutilise vahega David Desharnais ja Torrey Mitchell. Samad mehed aitasid Kanada klubi eelmises mängus Tampa Bay Lightningu vastu 3-0 võidule. Ent Michel Therrieni meeskond pole alates novembri lõpust võõrsil järjestikuseid kohtumisi võitnud, seega võis arvata, et ülimagus seis kipub lõpuks hapuks.

Panthers sai rongil sabast täpselt õigel ajal kinni. Külalised olid värskelt oma kolmanda teinud, kui Jaromir Jagr osava kanna liigutusega Mike Condoni nullimängu rikkus. Tšehhile toodi vist 44. sünnipäevaks nooruse eliksiiri juurde.Ta on pärast tähtsat päeva 21 mängu jooksul punktilisani jõudnud 16 kohtumises. Kokku on kirjas 22 silma (9+13). Fännid on väga rahul sellega, mida nad näevad.


Enne teise perioodi lõpu sai Gerard Gallanti meeskond vahe ka minimaalseks. Barkov tegi 34 sekundit enne kolmandiku lõppu oma mängu esimese viimase minuti värava. Teine jäi viimasele kolmandikule. 20-aastase soomlase sulest tuli pärast Jonathan Huberdeau viigitabamust 29 sekundit enne normaalaja lõppu mängu võiduvärav.

"Me mõtlesime mängu viigistamisele ja võitmisele ning soovisime mängu võita. Selle tõttu lõpuks võitsimegi," rääkis Barkov lihtsakoelisest edu valemist.

Panthers suutis viimati kolmeväravalise kaotusseisu kustutada ja mängu võita 2011. aasta novembris.


Dramaatilise mänguga sai Panthers oma hooaja 44. võidu, mis on uueks klubi rekordiks. Ühtlasi säilis edu divisjoni tipus. Naaber Lightning jääb maha kahe punktiga. Mõlemal on veel kavas neli mängu.

Teised kohtumised

New York Islanders 0 - 5 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins teatas eile, et Marc-Andre Fleury on kannatamas hooaja teise peapõrutuse all, kuid asekinnas Matt Murray vastas sellele negatiivsele uudisele karjääri esimese nullimänguga. 21-aastane puurivaht, kes valiti mullu AHL-s hooaja parimaks uustulnukaks, tegi 24 tõrjet. Lisaks jõudis Oskar Sundqvist karjääri esimese väravani ning Sidney Crosbyle läks kirja karjääri 600. söödupunkt. Penguinsi särgis olid sellega varem hakkama saanud vaid Jagr ja Mario Lemieux. Suur divisjonirivaali üle saadud võit kindlustas pingviinidele ka koha playoffides.

Philadelphia Flyers 3 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Erik Karlsson jõudis karjääri parimat tähistava 79. punktini, aga see oli senaatoritele vaid väikeseks lohutuseks. Kodumeeskonda tassis Wayne Simmonds, kes oli 2+1'ga osaline kõigis väravates. Oma viimaste nädalate supervormiga on jõutud nüüd sinna maale, kus Islandersist ollakse maas vaid kahe punktiga.

Los Angeles Kings 2 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Mõlemad Bennid skoorisid mängus, kus Lindy Ruffist sai läbi aegade viies vähemalt 700. võiduga peatreener. Noorem Benn jõudis hooaja 88. punktiga karjääri tippmargini. Vanemal Bennil on kogu karjääriga kirjas 55 silma.

Toronto Maple Leafs 2 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Mike Babcock tunnistas enne mängu, et tema näeks hea meelega oma endist tööandjat jätkuvalt playoffides ning võidupunktid sai Red Wings ka üsna kergelt kätte. Suur osa mängust juhiti kahe väravaga, kuigi lõpplahendus oli ootustepärane. Jeff Blashilli meeskonnal on tänavu kirjas 27 ühe väravaga võitu. Nende osas jagatakse Washington Capitalsiga liiga esikohta.

Tampa Bay Lightning 3 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneider oli pärast kuu pikkust vigastuspausi Devilsi väravasuul tagasi ning nagu tavaks on saanud, siis temaga meeskond midagi kergelt ei anna. Lightning vabanes pingetest alles viimase kolmandiku keskel, kui Brian Boyle ülekaalust kodumeeskonna teise tegi. Tordi peale läks kirss Nikita Kutšerovilt, kes sai kirja ka kaks söödupunkti.

New York Rangers 3 - 4 Buffalo Sabres (tipphetked)

Rangers ei suutnud omavaheliste kohtumiste võiduseeriat kümne peale venitada, kuna Henrik Lundqvist lasi üheksa pealeviskega kolm väravat. Rootslane on nüüd sel hooajal välja vahetatud sama palju kord (7), kui eelmise nelja hooaja jooksul kokku. Kaks pandi Lundqvisti selja taha Ryan O'Reilly.

Carolina Hurricanes 1 - 5 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Veidra stsenaariumiga kohtumises võidutsesid külalised Brandon Saadi karjääri esimese kübaratriki toel. Hurricanes oli avakolmandikul pealevisetega üle 16-6, aga sealt tuldi ära vaid 1-1 viigiga ning teisel perioodil jäi Bill Petersi meeskonnale vaid kaks pealeviset. Jakid jõudsid 13 ürituseni ja erinevalt vastasest kasutati oma ülekaal ka ära. Teisel kolmandikul tuli kolm väravat. Suure võiduga pani John Tortotella meeskond punkti võõrsilmängudes olnud seitsmest kohtumisest koosnenud kaotuste jadale.

Nashville Predators 2 - 3 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks suutis 0-2 kaotusseisust võtta liiga parimat tähistava 27. võõrsilvõidu. Viimasel kolmandikul viigistas kahe tabamusega mängu Tomaš Hertl ning karistusvistel skooris ainsana Logan Couture. Predatorsile on see tänavu alles viies kaotus 31-st mängust, kus viimasele perioodile eduseisuga on mindud.

Edmonton Oilers 0 - 5 Calgary Flames (tipphetked)

Flames sai viimase Rexall Place'i külastamise käigus oma ajaloo suurima võidu Mikael Backlundi ja Johnny Gaudreau juhtimisel. Mõlemad lõpetasid mängu kahe tabamusega. Kolme punktini jõudnud rootslane skooris ühe ka vähemusest. Joni Ortio sai karjääri teise puhta paberi 28 tõrjega.

Arizona Coyotes 3 - 0 Washington Capitals (tipphetked)

Auston Matthews oli tribüünil vaatamas oma kodukandi meeskonna ühte hooaja ilusaimat võitu. Mike Smith võttis pärast vigastuspausi oma teise nullimängu 31 tõrjega. Kokku on kogenud puurivahil neid tänavu kirjas kolm. Vaba päeva saanud Braden Holtbyle on jäänud veel neli mängu saamaks kaks võitu, millega ta ületaks Martin Brodeuri ühe hooaja võitude rekordi.

Kommentaarid