Blues loodab karikakaitsja jõulise mänguga murda

St. Louis Bluesil on Chicago Blackhawksi alistamiseks kindel plaan. Eesmärgiks on karikakaitsja jõulise mänguga murda. Avamängus see õnnestus, kui David Backes lisaajal 1-0 võidu tõi. Ja kui mänguplaan töötab, siis muidugi ei maksa seda muuta.

(foto: espn.co.uk)
Blues jäi kolmepäeval peetud avamängus pealevisetega ligi kahekordselt alla (18-35), ent praktiliselt sama suure ülekaaluga tehti Blackhawksile jõuvõtete osas ära (41-24). Ken Hitchcocki hoolealused ületasid selgelt oma põhihooaja keskmise, milleks oli 23.6 mängus.

Seejuures on Hitchcock juba välja hõisanud, et täna kavas olevas seeria teises kohtumises sooviks ta näha seda, et jõuvõtet arv kerkiks isegi 70 peale.

Blackhawks vaatamata avamängu kaotusele vastase lähenemist ei karda. Hoopis vastupidi.

"Loodan, et ta üritabki 70-ni jõuda. See tähendab, et litter püsiks kogu kohtumise jooksul meie käes," ütles karikakaitsja peatreener Joel Quenneville enne teist mängu.

Vastaste jõuline stiil saatis avakohtumises ka kaitsja Michal Rozsivali riietusruumi, aga Quenneville'i sõnul on siiski kogu koosseis tänasele vastu minnes terve.

Karikakaitsja ei kavatse vastase mänguga kaasa minna. "Meie jaoks on oluline mängida oma mängu, toimetada litter ründjatele ja luua võimalusi kiirrünnakutel, kasutada oma kiirust ja saada litreid väravale," rääkis Brent Seabrook.

Samuti ei plaani Blues oma lähenemist muuta. Kevin Shattenkirk ütles: "Kui sind pidevalt tõugatakse, siis võib see frusteerivaks muutuda. Eriti nende kuttide jaoks, kellele meeldib litriga liikuda ja rünnakule lülituda ja kes ei taha väga, et neid puudutatakse. See paneb tundma nagu oleksid vesiliiva sees. Võimalik, et nii õnnestub vastast veidi lõhkuda ja seda me soovimegi teha."

Blues ja Blackhawks alustavad tuleval ööl kell 3. Äratuskellad ja/või kohvivarud valmis!

Kommentaarid