Stamkos peab veretrombi tõttu 1-3 kuud vahele jätma

Enne läinudöist kohtumist New Jersey Devilsiga said Tampa Bay Lightningu fännid ootamatu uudise. Steven Stamkos jäi meeskonna koosseisust välja. Klubi teatas, et kaptenil on ülekeha vigastus. Toetajaskonna meeleolu kiskus veelgi alla see, kui peamänedžer Steve Yzerman ütles pärast matši, et tegu on käes oleva veretrombiga. Stamkos peab selle tõttu 1-3 kuud väljakult eemal olema.

(foto: sportalnz.com)
Alles eelmisel nädalavahetusel pikaks ajaks ühe oma põhikaitsja Anton Stralmani kaotanud Lightning suutis Devilsi vastu 3-1 võidu välja võidelda, aga võib arvata, et koosseisu probleemide tõttu playoffides pikka pidu ei tule. Kuigi valget lippu veel loomulikult ei lehvitata.

"Meie jaoks tähendab see seda, et teised mängijad saavad oma võimaluse. Peame koos sellest üle olema. Mitte keegi ei hakka meile kaasa tundma," ütles Yzerman.

Stamkos läheb esmaspäeval noa alla ning hea uudis on see, et ta peaks vigastusest täielikult taastuma. Kuid ise on ta muidugi ülimalt löödud.

"Ilmselgelt on tegu pettumust valmistava olukorraga, sest soovisin meeskonnal aidata playoffide kohta kindlustada ning valmistuda karikamängudeks," ütles Stamkos klubi kodulehe vahendusel. "Taastusravi ajal üritan teha kõik võimaliku, et oma meeskonnakaaslaseid aidata ja loodan nendega peagi playoffides ühineda."

Selleks, et kapten oma meeskonda playoffides aidata saaks on vaja parajat imet. Kui tema mängupaus piirdub ühe kuuga, siis on võimalik, et ta naaseb teise ringi mängudeks. Kahekuuline paus tähendab, et teda näeb alles finaalis. Temata sinna jõudmine näib aga väga ebatõenäolisena.

Stamkose tervisehäda on sama, millega meeskonna varuväravavahil Andrei Vasilevskil jäi hooaja algus vahele. Venelane oli trennis tagasi pooleteist kuuga ja tegi esimese mängu pärast kahekuulist pausi.

26-aastane ründaja on seni tervisehäda tõttu karjääri jooksul vahele jätnud ainult 45 kohtumist. Need tulid kõik üleeelmisel hooajal, kui ta murdis jalaluu.

Kommentaarid