Stars ja Islanders liitusid teise ringi pääsenud seltskonnaga

Nüüdseks on selgunud juba kuus meeskonda, kes oma teekonda Stanley karika suunas jätkavad. Järgmistena liitusid selle seltskonnaga Dallas Stars ja New York Islanders, kes mõlemad oma seeriad 4-2 skooriga ära lõppetasid. Otsustavad võidud tulid aga päris raskelt.

(foto: nwcable.com)
Starsil oli Minnesota Wildi vastu Kari Lehtonen väravas tagasi ning kõik oli kohe ka kui muinasjutt. Kuid nii ainult alguses. Lindy Ruffi meeskond tormas kahe kolmandikuga 4-0 eduseisu. Viimane tabamus tuli Jamie Benni poolt ja see tähendab seda, et klubi ajaloos on ainult Dino Ciccarelli mõnel hooajal playoffe alustanud pikema punktiseeriaga.

Kokku jäi kapteni nimele lõpuks 1+2. Enim pani hullu hoopis Jason Spezza, kes kordas nelja punktiga (1+3) oma karjääri playoffide rekordit. Esimest korda jõudis ta selleni täpselt kümme aastat tagasi.

Võis arvata, et Wild on pärast sellist 40 minutit valmis suvepuhkusele minema, ent nii siiski polnud. Meeskond alustas viimast perioodi Jared Spurgeoni ja Jonas Brodini väravatega, mis tulid vaid 16-sekundilise vahega. Üheksa sekundiga löödi üle klubi varasem playoffide rekord, mille sepistasid 2003. aastal Marian Gaborik ja Wes Walz.

Spurgeon pani peagi veel ühe kotti ja järsku oli viimati 2008. aastal mõne seeria võitnud Starsi eduseis vaid minimaalne. Võit oli käest minemas nii nagu ka seeria 5. mängus. Ent seekord suudeti siiski pingeolukorras rahu säilitada.

Lõpuks sai otsustavaks Alex Goligoski koll, mis tuli viimase kolmandiku keskel, kaks minutit pärast Spurgeoni teist. Ja Wildi jaoks oli see päris õnnetu. Starsi 30-aastase kaitsemehe pealevise võttis ees olnud meeste müürist veidra põrke, mille tõttu kaotas Devan Dubnyk litri silmist. Uuesti märkas ta seda alles siis, kui mitu meest olid värava peale tulemas. Ent juba oli hilja. Lõpuks koperdas Wildi puurivaht ise litriga üle väravajoone. Tegu teise imeliku väravaga, mis selle seeria käigus Dubnyki selja taha jõudis.

"See ajab kõhus keerama, kui kaotad mängu ja seeria sellise väravaga," ütles pärast lõpusireeni Dubnyk, kes olevat playoffides mängunud kottkinda käe vigastusega ehk igakord kui ta litrit mängis, siis oli ta suurtes valudes

Pärast Starsi 5-3 väravat tõi veel Jason Pominville Wildi ühe kaugusele ning ega ka viik väga kaugele ei jäänud. Hoopis vastupidi. See oli viimase minuti surve ajal väga lähedal.


Wild sai viimasel kolmandikul kirja 16 oma 29-st pealeviskest ning Stars piirdus seal vaid kuuega, ent John Torchetti meeskonnal polnud lihtsalt, ei selles mängus ega ka seerias tervikuna, õnne.


Stars ootab vastast St. Louis Blues - Chicago Blackhawks paarist.

Idakonverentsis on nüüdseks mõlemad 2. ringi paarid selged. Washington Capitals vs Pittsburgh Penguins heitluse kõrval ootab meid ees ka Tampa Bay Lightning vs New York Islanders vastasseis. Islanders suutis taas ühe lisaaja Florida Panthersi vastu enda kasuks kallutada ning võitis 4-2 skooriga üle 23 aasta esimese seeria.

Panthers jõudis seeria jooksul viiendat korda mängu esimese väravani, kui Jonathan Huberdeau avakolmandiku lõpuminutitel täpne oli ning edu hoiti peaaegu lõpuni välja. Paraku aga peaaegu ei loe ja nii viigistas John Tavares mängu 54 sekundit enne normaalaja lõppu.

Kuue mehega rünnates pandi litter Roberto Luongo värava peale. Näis, et Panthersi puurivaht kattis mänguvahendi ära, kuid see oli siiski lahti. Seda märkas värava alla uisutav Tavares ning kapten korjas kergelt ei tea juba mitmenda punkti selles seerias.

Võiduvärava autoriks oli ka loomulikult Tavares. Lisaaeg lõppes 30 minuti ja 41 sekundiga, kui Luongo ei suutnud ühe posti juurest piisavalt kiiresti teiseni liikuda ning värava tagant läbi läinud Tavares sai veel ühe kerge kolli. Enne teda polnud playoffides mitte keegi Islandersi särgis lisaaja võiduväravale eelnevalt normaalaja viimasel minutil viigistanud.

Panthers jäi pika ninaga vaatamata 42 pealeviskele. Thomas Greiss tegi seeria 2-2 viigi pealt viimases kahes mängus kokku 88 tõrjet. Gerard Gallanti meeskond langeb vaatamata sellele, et keskmise pealevisete arvu osas ollakse 39.2-ga selgelt playoffide parimad.

"Arvan, et olime enamus õhtutel parem meeskond, aga hokijumalad lihtsalt ei soosinud meid. Tunnustan Islandersit - nad mängisid suurepärase mängu ja seeria. Ent ma arvan, et me mängisime head hokit," rääkis Gallant pärast valusat lüüasaamist.

Võib vist öelda, et edasipääsust jäi puudu Jaromir Jagri panus. Vanameister oli vastasel väga hästi kinni võetud ja nii lõpetas ta oma karjääri 19. playoffid ainult kahe söödupunktiga. Täiesti ära kadus lõpuks ka Reilly Smith, kes jäi pärast 4+4 tegemist seeria viimases kolmes mängus nulli peale.


Islanders ja Lightning kohtuvad playoffides teist korda. Esmatutvust tehti 2004. aastal, kui Lightning alustas karikavõidu suunas liikumist avaringi kerge 4-1 võiduga.

Kommentaarid