Sharks on valmis oma koduvormi parandama

San Jose Sharks on pärast hooaja 1998/99 Edmonton Oilersit esimene playoffidesse pääsenud meeskond, kellel läks põhiturniiril kodus kirja rohkem normaalajaga kaotatud mänge kui võite. Playoffides loodetakse aga oma tulemusi parandada. Hoidmist vajab avaringis Los Angeles Kingsi vastu võõrsil välja võideldud kena 2-0 edu.

(foto: en.wikipedia.org)
Sharks võitis tänavu põhiturniiril kodus ainult 18 mängu. Tegu on teise järjestikuse hooajaga, mil kuulsas "Hai akvaariumis" on asjad nihu läinud. Mullu maksti selle eest lõpuks ka playoffidest eemale jäämisega. Seekord läks paremini, kuna oldi kogu liiga parim võõrsilmeeskond. Seda tõestati ka esimeses kahes Kingsi vastu peetud kohtumises. Nüüd on aga vaja parandada oma koduvormi. Meeskonna kapteni Joe Pavelski sõnul ollakse selleks valmis.

"Viimase paari põhiturniiri probleemid pole kahandanud meie enesekindlust kodumängudes," märkis Pavelski enne seeria 3. kohtumist. "See on midagi, mille üle eriti ei mõtle. Sa tead, et fännid tulevad kohale. Kujutan juba ette kohapeal valitsevat atmosfääri, kui me hai peast välja uisutame. See on midagi, mida põnevusega oodata."

Sharks kindlustas tänavu koha playoffides just Kingsi vastu kodus võetud 5-2 võiduga. Peatreener Peter DeBoer on kindel, et seda õnnestub korrata.

"Kõige olulisem on see, et me oleme kodus hästi mänginud heade meeskondade vastu," ütles DeBoer. "Oleme kehvasti esinenud siis, kui külas on olnud mõni tagumise otsa meeskond. Seetõttu ei ole minu mureallikaks see, milleks te (ajakirjanikud) seda peate. Oleme viimase paari kuu jooksul kodus alistanud mitu kvaliteetset meeskonda."

Klubi on kõik võimaliku teinud, et kodumängude tulemusi parandada. Kuna Californias osutus tänavu talv harukordselt niiskeks ning Sharks jagas SAP Centerit ka oma AHL-i meeskonnaga, siis oli jää kvaliteet vahepeal väga halb. Tavaliselt on playoffide ajaks paigaldatud spetsiaalne niiskust vähendav süsteem, aga tänavu tehti see juba enne aprilli ära. Võimalik, et just seetõttu olid meeskonna kodused tulemused võrreldes hooaja esimese poolega paremad.

Pärast legendaarses 2014. aasta avaringi seerias 2-0 edu haaramist on Sharks kodus Kingsi kaheksa mängu jooksul alistanud vaid kaks korda. Kolmanda järgi minnakse homme varahommikul kell 5:30 algavas kohtumises.

Kommentaarid