Predators murdis Sharksi kolmandal lisaajal, Starsil piisas Bluesi vastu ühest

Neljapäev kujunes läänekonverentsi poolfinaalides tõeliseks lisaaegade ralliks. Mõlemas paaris ei suudetud asja 60 minutiga ära lahendada. Pikema õlekõrre tõmbasid lõpuks Dallas Stars ja Nashville Predators. Viimane sai oma võitu tähistada alles kolmandal lisaajal.

(foto: John Russell/Getty Images)
Predators oli San Jose Sharksist 4-3 parem. Ülimalt magus võiduvärav tuli siis, kui kolmandast lisaperioodist oli mängitud 11 minutit ja 12 sekundit. Martin Jones pillas Mattias Ekholmi pealeviskest prügi enda nina ette maha ning Mike Fisher oli esimesena kohal, et see ära koristada.

"Suutsime Ekholmi keskele vabaks mängida, ta sai oma pealeviske väravale, ma lihtsalt läksin värava ette, sain tagasipõrkunud litri ning panin selle koju," ütles 35-aastane ründaja ühe oma karjääri tähtsaima värava kohta.

Fisher jõudis enda väravaga omamoodi põnevasse seltskonda. Nimelt oli ta viimati playoffides lisaajal skoorinud 2004. aastal. Temast pikema kahe playoffide lisaajavärava vahel oleva vahega on vaid Ray Whitney ja Teemu Selänne.

Kuldne tabamus oli Fisheri jaoks õhtu teine koll. Esimene viis avakolmandikul Predatorsi 2-1 ette. Esimene periood oli eriti huvitav selle poolest, et mõlemad väravavahid said oma esimesed tõrjed kirja alles siis, kui üks oli juba seljataha lennanud. Colin Wilson viis 41. sekundil Predatorsi ajaloo kiireima playoffide väravaga kodumeeskonna ette, aga Brent Burns viigistas 4. minuti alguses.

Teist korda tuli viik majja teise perioodi 15. minuti alguses. Joonas Donskoi jõudis oma playoffide kolmanda väravani. Peagi tuli selles mängus ka Sharksi kolmas, kui Burns ülekaalust viimasel perioodil 3-2 eduseisu meisterdas, kuid James Neali tabamus tõi siiski lisaaja.

Normaalaja vaid 22 pealeviskega lõpetanud Sharks sai lisaminutitel kirja 25 üritust. Predatorsile jäi neid vaid 18, aga võit võluti vaatamata sellele allajäämisele siiski välja. Eriti magusaks tegi selle veel see tõsiasi, et Predators polnud varem kodus playoffides võitnud mitte ühtegi lisaaega.


Kohtumisest sai Predatorsi ajaloo pikim mäng. Varasem rekord oli 101 minutit.  Enim aega veetis jääl kodumeeskonna kaitsja Roman Josi, kes sai kirja 49 minutit ja 42 sekundit. Sharksi parim oli Burns 47:35-ga.

Võib öelda, et Starsil läks St. Louis Bluesi vastu lisaaja asemel vaja lihtsalt lisaminuteid. Võidutabamus tuli Cody Eakinilt ära vahetult enne 3. minuti täis tiksumist. Tänavustes playoffides oma esimese kolli kirja saanud ründaja pani terava nurga alt litri üles riiulile, täpselt sinna, kus vanaema küpsiseid peidab

Stars mängis end võidule 0-1 kaotusseisust. Avakolmandiku keskel sai Vladimir Tarasenko kirja järjekordse värava. Venelasel lasti täiesti üksi väravale purjetada. Abi polnud isegi kuuendast mehest.


Tarasenko on nüüd alates 2001. aastast esimene Bluesi mängija, kes järjestikustel hooaegadel playoffides vähemalt kuue väravani jõudnud. See kui tihti ta neid skoorib on 24-aastase ründaja pannud tõeliste väravahuntide kõrvale.


Pärast Tarasenko läbimurret pidi aga hoopis Blues ise lõpuks kaotusseisust end lisaajale võitlema. Radek Faksa ja Patrick Sharp skoorisid teisel kolmandikul veidi rohkem kui minutilise vahega. Seejuures viigivärav sõna otseses mõttes kingiti, kui Joel Edmundson kaitsetsoonist litri täpselt Faksale söötis.

Blues sai järjepeale uuesti tagasi kolmandiku teises pooles, mil Paul Stastny ülekaalust enda playoffide esimese tegi.


Mõlemas läänekonverentsi seerias on nüüd seisuks 2-2. Mängud jätkuvad homme. Stars ja Blues on meie jaoks jääl väga heal ajal kell 20.

Kommentaarid