Idakonverentsi finaal vajab edasipääseja selgitamiseks 7. mängu

Patric Hörnqvist ja Jevgeni Malkin on sõnapidaja mehed. Välja lubatud kavatsus viia idakonverentsi finaal veel Pittsburghi tagasi sai täidetud. Penguins oli läinud ööl Tampa Bay Lightningust üle 5-2 ja see tähendab, et idakonverentsi finaal vajab edasipääseja selgitamiseks 7. mängu.

(foto: zimbio.com)
Matt Murray uuesti postide vahele pannud Penguins noppis ellujäämisheitlusest võidu väga kindla esitusega. Ühtlasi sai 28 tõrjega lõpetanud Murrayst ka klubi ajaloos esimene kollanokast puurivaht, kes ellujäämisheitluse võitnud.

Esimese kahe kolmandikuga vaid 11 pealeviskeni jõunud Lightning alustas kohtumist ülimalt õnnetult. Mäng sai vaid mõned minutid kesta, kui juba oli litter Murray seljataga. Tabamus jäi aga tsoonivea tõttu lugemata, sest lõpuks võrku sahistanud Jonathan Drouini tsoonis mitte olev jalg oli õhku tõstetud.


Kodumeeskonna ebaõnn jätkus perioodi lõpuminutitel. Anton Stralman saadeti litrita mängija takistamise eest karistuspingile ja umbes 40 sekundit hiljem järgnes talle mängu viivitamise eest Victor Hedman, kes saatis litri kaitsetsoonist üle vastase värava taga olnud klaasi.

Kaks põhikaitsjat olid raskes olukorras puudu ja nii ei suudetudki sellega toime tulla. Phil Kessel viis Penguinsi 1-0 ette. 28-aastane jänki on nüüd tänavu playoffides teinud üheksa kolli. 7 aastat pole keegi Penguinsi särgis sedavõrd resultatiivselt tegutsenud.

Teisel perioodil kasvatasid külaliste edu Kris Letang ja Sidney Crosby, kes vinge sooloesitusega selle seeria kolmanda võiduvärava kirja sai. Mike Sullvani meeskond tegi juba ei tea mitmenda viimase minuti värava. Kellast jäi ära tiksumata 26 sekundit.

Penguins polnud kümme mängu järjest playoffides kaotanud, kui Crosby end skoorijate sekka mahutanud, seega oli juba ette teada, mis tuleb. Kuigi seis läks veel ka korraks põnevaks. Seda tänu kahele Brian Boyle'i väravale, mis viimasel perioodil mõneks minutiks vahe minimaalseks tegid.

"Me teame asjaolusid. See paneb meeleheite tundega mängima. Minu hinnangul uskusime kogu gruppi ja arvan, et kõik mängisid suurepäraselt," rääkis Crosby pärast lõpusireeni. "Kõik panustasid enda moodi. Sellises suures mängus ei vaja sa midagi erilist, lihtsalt peab oma tööd tegema. Arvan, et see ongi meid nii kaugele viinud."

Kohtumisele pandi punkt Bryan Rusti ja Nick Bonino tühja võrku tehtud väravatega.

Täna 22-aastaseks saaval Murrayl on nüüd playoffides kirjas rohkem võite (10) kui põhtiurniiril (9).


Meeskonnad kohtuvad neljapäeval playoffide 7. mängus läbi aegade teist korda. Esimese võitis 2011. aastal Lightning Sean Bergenheimi väravast 1-0. Tegu oli samuti Pittsburghis peetud kohtumisega.

Kommentaarid