Bonino lisaajavärav viis Penguinsi idakonverentsi finaali

Presidentide trofee needus jätkub. Tänavu põhiturniiril domineerinud Washington Capitals on viimase kaheksa hooaja jooksul viies põhiturniiri võitja, kes pole isegi konverentsi finaali end välja venitanud. Seda tänu Pittsburgh Penguinsile, kes võitis seeria otsustanud 6. mängu lisaajal 4-3.

(foto: Charles Leclaire/USA TODAY Sports)
Penguinsil tuli vähem kui poole mänguajaga kätte 3-0 edu, aga see sulas lõpuks ära. Phil Kesseli ja Carl Hagelini tabamustele vastasid T.J. Oshie, Justin Williams ja John Carlson. Mõlemad meeskonnad skoorisid kaks ülekaalust. Alguses ei saa vedama, pärast ei saa pidama.

Ajaloos on kokku olnud vaid viis meeskonda, kes pidanud asja pärast kolmeväravalist edu lisaajal ära otsustama.


Mängu ja seeria otsustav tabamus tuli Nick Boninolt, kes realiseeris 6:32 pärast lisaaja algust ära Kesseli ja Hagelini eeltöö.

"Läksin lihtsalt värava ette. Litter jõuab alati sinna ja olin suuteline seda kepiga suunama. See ei olnud ilus, aga ega tihti need polegi ilusad," rääkis Bonino kuldse tabamuse kohta.

Vahetult enne võiduväravat võisid pingviinid hokijumalat maapõhja kiruda, kui Jay Beagle päris müstilise võttega Patric Hörnqvistilt värava röövis.


"Meie ootused olid kõrged. Kogu aasta jooksul oli karika võitmine meie eesmärgiks ja kahjuks jääb see ära," ütles Beagle pärast mängu.

2. ringis oli Aleksandr Ovetškinil rohkem punkte (6) kui Sidney Crosbyl ja Jevgeni Malkinil kokku (4), aga põhiturniiri võitjat hammustas Penguinsi sügav pink.

"Minu hinnangul tegime kogu seeria käigus Crosby ja Malkiniga head tööd, aga mitmed teised inimesed haavasid meid," tunnistas Capitalsi peatreener Barry Trotz.

Otsustavas mängus tulid kõik Penguinsi väravad mängijatelt, kes veel aasta tagasi klubisse ei kuulunud. Peamänedžer Jim Rutherford on teinud oivalist tööd. Nagu ka peatreener Mike Sullivan, kes kohtub idakonverentsi finaalis oma endise tööandjaga. Nullindate teises pooles töötas ta Tampa Bay Lightningus abitreenerina.


Penguins on nüüd Capitalsi vastu üheksast omavahelisest playoffide seeriast võitnud kaheksa.

Kommentaarid