Capitals jäi ellu, Sharks edasipääsust ühe võidu kaugusel

Üks üle elatud, kaks veel minna. Selline võib hetkel olla suhtumine Washington Capitalsi leeris. Pittsburgh Penguinsi vastu tuldi esimesest ellujäämisheitlusest 3-1 võiduga välja. Samal ajal peab oma naha päästmiseks edaspidi nüüd võitma kõik mängud ka Nashville Predators, kes kaotas San Jose Sharksile seeria 2-2 viigi pealt 5. mängu suurelt 1-5.

(foto: wvalways.com)
Washingtonis peetud põnevusmatš algas kahe ülekaalu väravaga. Aleksandr Ovetškin viis Capitalsi 5. minuti alguses ette, kuid Chris Kunitz viigistas kolm minutit hiljem. Sidney Crosby vana sõber jõudis tänavu alles oma playoffide esimese tabamuseni. Seejuures oli see kogu seeria käigus üldse Penguinsi esimene PP koll. Enne eilset oli kirjas 14-st null.

Capitals polnud ise palju paremini samuti ülekaalus tegutsenud. 12-st oli kirjas üks. Nüüd saadi aga kohe ühe mänguga neid kirja rohkem kui varasema nelja matšiga kokku. T.J. Oshie viis kodumeeskonna teise kolmandiku alguses uuesti ette.

Penguins oli lõpuks pealevisetega 31-19 üle, kuid Braden Holtby peatas uhke esitusega nii meeskonna kui ka enda kaotusteseeria.

Ovetškin nimetas Holtbyt pärast mängu liiga parimaks väravavahiks. Kõik teised kiitsid oma kaptenit.

"Ta on meie liider, me vaatame talle alt üles. Kui näed, et temasugune mängija, kes suudab mitmet moodi mängu otsustada, tuleb sellise energiaga mängule peale, siis peab temaga kaasa minema või vastasel juhul võid lihtsalt pingile istuma jääda," rääkis Oshie.

Oshie'il on tänavu playoffides kirjas nüüd viis kolli. Täpselt sama palju, kui eelneva karjääri jooksul kirja saadud 30 kohtumise jooksul kokku.

Justin Williams jõudis samas oma playoffide karjääri 32. tabamuseni. Tema värav tegi teise kolmandiku keskel 3-1 ning edasine jäi Holtby kanda.


Sharks liikus võiduni samuti kapteni vedamisel. Joe Pavelski skooris kaks kolli. Sharks pole oma ajaloo jooksul playoffides kaotanud mitte ühtegi kuuest kohtumisest, kus Pavelski vähemalt kahe väravani jõudnud. Seekord tehti oma töö ka väga kindlalt ära.

Eelmises omavahelises vastasseisus kolmandal lisaajal võidutsenud Predators suutis Mike Fisheri väravaga algselt viigistada, kuid heale avakolmandikule ei tulnud mitte midagi otsa. Peter Laviolette'i meeskond sai esimese 20 minutiga kirja 11 oma oma 25-st pealeviskest. Fisheri viigiväravale eelnes seal Patrick Marleau tabamus.

Pekka Rinne lasi neli väravat 27 pealeviskega ning üks toimetati ka Carter Huttoni seljataha. Sharksi poolelt olid täpsed ka Logan Couture ja Melker Karlsson. Couture'il on nüüd tänavustes playoffides kirjas 5+8. Tema 13-st punktist on parem vaid Jamie Benn (14).


Sharks saab edasipääsu kindlustada esmaspäeval. Penguinsil on uus võimalus teisipäeval.

Kommentaarid