Võõrsil suure võidu saanud Blues viigistas lääne finaali

Tänavused konverentside finaalid jätkavad samas tempos liikumist. Sarnaselt idakonverentsile on nüüd ka läänes seis 2-2 viigis. Seda tänu suurele võidule, mille St. Louis Blues läinud ööl võõrsil sai. San Jose Sharksist oldi üle 6-3.

(foto: wkyc.com)
Kaks mängu järjest Bluesi nulli peale jätnud Martin Jones kärises seekord korralikult, lastes 19 pealeviskega neli väravat, enne kui mängu keskel pingile kolis. Tema asemel sisse tulnud James Reimer, kes sai tänavustes playoffides esmakordselt jääle pääses, lasi seitsme pealeviskega ühe.

Vladimir Tarasenko jäi küll endiselt punktideta, kuid skoorimine jaotati omavahel siiski tublisti ära. Troy Brouwer, kes eelnevates kohtumistes mitmeid kordi väravaraame silitanud ja Kyle Brodziak skoorisid kaks korda. Täpsed olid ka Jori Lehterä ja Alex Pietrangelo.

Sharks jättis kõik enda tabamused viimasele kolmandikule. Need tulid Melker Karlssonilt, Chris Tierneylt ja Joe Pavelskilt, kes jõudis tänavuste playoffide 10. tabamusega klubi rekordini.

"Läksime tagasi oma juurte juurde, mis meid põhiturniiri ja playoffide kahe esimese ringi jooksul edukaks tegid. Saime litreid sügavale ja suutsime värava tagant võimalusi luua," rääkis võidu kohta Brouwer, kellel tänavu playoffides nüüd kirjas seitse kolli. Täpselt sama palju, kui eelneva karjääri 78 karikamängu jooksul kokku.

Bluesi puuris Brian Elliotti asendanud Jake Allen lõpetas 31 tõrjega.

Ken Hitchcocki meeskond sai kuus väravat hoolimata sellest, et playoffide ühed resultatiivsemad David Backes ja Robby Fabbri mängisid kokku alla 15 minuti. Veel pole teada kui tõsised nende vigastused on.


Blues on nüüd tänavu playoffides kolmes erinevas mängus kuus väravat teinud. Viimati saadi sellega hakkama 1986, kui kokku oli neid kohtumisi neli.

Kommentaarid