Robert Arrak nimetati USHL-i talentide mängule

Cedar Rapids RoughRiders võib ülekaalukalt olla USHL-i viimane meeskond, ent sellele vaatamata on sealt kolm mängijat minemas liiga talentide mängule, mis toimub 10. jaanuaril. Nende seas on ka 17-aastane eestlane Robert Arrak.

(foto: Facebook)
Talentide mäng on USHL-i ja NHL-i skautimisbüroo (Central Scouting Bureau) koostöös peetav kohtumine. Seal pannakse vaatamiseks välja kõik USHL-i talendikamad mängijad, kelles nähakse perspektiivi saada suvel draftis valituks. Kokku pääsevad mängule 40 noorukit. Neist moodustatakse ida ja lääne meeskonnad.


"Oleme rõõmsad meie mängijate üle, kes talentide mängule valiti," ütles RoughRidersi peatreener Mark Carlson klubi kodulehe vahendusel. "Seal mängimine on tohutu au. Teiste USHL-i mängijatega koos mängimine ja olemine on nende jaoks suurepäraseks kogemuseks."

2017. aastal toimub mäng viiendat korda. Kokku on seal osalenud mängijatest 58 NHL-i draftis valituks saanud. Nende hulgas on ka kolm avaringi valikut.

"USHL-i/NHL-i talentide mäng on pühendatud kõikidele noorte organisatsioonidele ja mängijatele, keda nad on aidanud arendada. Enamus nendest mängijatest teevad väga eduka karjääri ülikoolis ja osad jätkavad seda edu NHL-is," iseloomustab üritust USHL-i komissar Bob Fallen.

Eelmisel aastal võitis mängu ida 6-2. Kohtumises nähti selle ajaloo esimest kübaratrikki, mis tuli siis just RoughRidersi ridadesse kuulunud Ross Coltoni poolt. Mängu kokku viie punktiga lõpetanud noormees sai suvel Tampa Bay Lightningu poolt drafti 4. ringis valituks ning mängib hetkel NCAA kõrgeimas divisjonis Vermonti ülikooli meeskonnas.

Tänavune kohtumine peetakse Lõuna-Dakotas, Sioux Fallsis. Kohale oodatakse rohkem kui 8000 fänni ja seda saabuvad jälgima ka kõigi NHL-i klubide skaudid.

Roberti talenti on sel nädalal võimalik ka oma silmaga kaeda. Ta saabus appi Eesti koondisele, kes Tondiraba jäähallis heitlemas U20 MM-i 2. divisjoni turniiril.

Kommentaarid