RoughRidersi peatreener hindab Arrakut kõrgelt, peab draftis valituks saamist reaalseks

Robert Arrak ei ole vaid statistilise poole pealt oma USHL-i karjäärile korralikku algust teinud. Tema esitused on sügava mulje jätnud ka Cedar Rapids RoughRidersi peatreenerile Mark Carlsonile, kes peab reaalseks 17-aastase eestlase võimalusi saada NHL-i draftis valituks.

(foto: Cliff Jette/The Gazette)
Kohalikus meedias ilmus lugu Robertist lõbusa pealkirjaga "Nad mängivad Eestis hokit? RoughRidersi ääreründaja Rober Arrak tõestab, et nad teevad seda" ja Carlson kiidab seal nii tema suhtumist kui oskusi.

"Tal on hea suhtumine. Arvan, et ta soovib iga päevaga areneda. Ta näeb väga kõvasti vaeva. Usun, et tal on võimalus saada väga mitmekülgseks mängijaks. Tal on hea pealevise, ta näeb jääd hästi, omab häid käsi. Ta on noor kutt, seega on tal veel pikk maa minna, aga kõvasti potentsiaali on olemas," rääkis Carlson, kes ise 1987. aastal Pittsburgh Penguinsi poolt NHL-i valiti, kuid ühegi mänguni ei jõudnud.

Carlson on juba alates hooajast 1999/2000 olnud nii RoughRidersi peatreener kui peamänedžer. Tema ajal on meeskonnast 32 mängijat NHL-i valitud ning 35 on hiljem unelmate liigas lepinguni jõudnud. Lisaks on klubi tootnud üle 300 mängija, kes teeninud stipendiumi ülikoolide liiga 1. divisjonis.

Draftiga seoses ütles mullu USHL-i parimaks treeneriks valitud ameeriklane Roberti võimaluste kohta: "See on veel kaugel, aga arvan, et tal on reaalne võimalus saada valituks. See sõltub temast ja sellest, kui palju ta on valmis selle nimel vaeva nägema."

Meie mees on eluga uues kohas kiirelt kohanenud. "Mulle meeldib see koht. See on hea koht, meeskonnas on head mängijad. USHL on hea liiga, siin on head mängud," ütles Arrak, kes rääkis veidi ka Eesti hokist ja sellest, kuidas tema selleni jõudis.

Täies mahus lugu saab lugeda SIIT.

Kommentaarid