Devils jõudis kodus rekordilise punktiseeriani

Pärast Taylor Halli hankimist eeldati, et New Jersey Devils on sel hooajal selgelt parem kui mullu, aga erinevaid ootusi on hakatud juba ületama. John Hynesi meeskond on eriti heas hoos tänavu olnud kodumängudes. Pärast Vancouver Canucksi 3-2 alistamist on nüüd kodupubliku ees jõutud rekordilise punktiseeriani.

(foto: Julio Cortez/AP Photo)
Prudential Centeris on tänavu toimunud kümme mängu ja Devils pole neist mitte ühtegi normaalajaga kaotanud. Hooaja alguses kokku pandud 10-mänguline punktiseeria on klubi läbi aegade parim näitaja. Senine rekord oli 1987/88 hooaja 9-mänguline algus.

Palli pani veerema loomulikult Hall ise, kes avakolmandikul hooaja seitsmenda väravaga meeskonna ette viis. Külalised viigistasid teisel perioodil Daniel Sedini ülekaalu väravaga, aga sellele vastas Devils kahega. Ülekaalust skooris ka Kyle Palmieri ning Ben Lovejoy sai klubi eest kirja oma esimese värava, lõpetades 30-mängulise põua.

Hall oli peaosas ka ühe koleda intsidendi juures. Teisel kolmandikul saatis ta Philip Larseni sedamoodi ööbikuid kuulama, et taanlane tuli kanderaamiga hallist ära viia.


"Otsisin selles olukorras kontakti, aga ei taha kunagi näha venda selliselt jääl lebamas," kommenteeris Hall juhtunut. "Oskan ainult ühtemoodi mängida ja see tähendab endast kõige välja panemist. Ta on mu endine meeskonnakaaslane. Oleksin soovinud, et mäng pärast jõuvõtet jätkunuks. Loodetavasti on temaga kõik korras."

Olukorras karistuseta jäänud Hall mängis ühe hooaja koos Larseniga Edmontonis.

Canucksi väravas 19 tõrjet teinud Jacob Markström märkis pärast kohtumist, et Larsen kõneles temaga enne jäält lahkumist. Klubi teatas, et täna 27-aastaseks saanud kaitsemees oli enne haiglasse lahkumist kontaktne.

Külalised tunnistasid hiljem, et pärast kaaslase sellist lahkumist oli raske mängule keskenduda. Küll jõuti aga siiski üsna kiirelt ühe kaugusele, kui Henrik Sedin viimase perioodi 4. minutil vahe minimaalseks tegi. Rohkemaks aga 5-mängulist välisturneed alustanud Canucks suuteline polnud.

Cory Schneider tegi endise koduklubi vastu 22 tõrjet. Hooaega ülihästi alanud, aga seejärel veidi raskustesse sattunud puurivaht polnud kuus mängu järjest suutnud endale vähem kui kolm lasta.


Devils on koduvormi toel kogunud 30 punkti, mis jätab nad idakonverentsis 9. kohale. Küll on neil aga mitme konkurendiga võrreldes vähem mänge peetud. Canucks on läänes tagant poolt kolmas.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 3 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers mängis end 0-2 seisu pealt ette, ent Evander Kane viigistas 29 sekundit enne normaalaja lõppu mängu oma teise väravaga ning Rasmus Ristolainen tõi hooaja esimese tabamusega lisaajal kodumeeskonnale võidu. Soomlane lisas värava kõrvale ka kaks söötu.

New York Islanders 4 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Michael Grabnerita mänginud Rangers suutis 0-2 pealt mängu tasavägiseks teha, aga Henrik Lundqvist ei oska näiliselt lihtsalt Jaroslav Halakit alistada. Puurivahtide 11. kohtumine lõppes 10. korda slovaki võiduga. Rangers jäi mängu käigus ka Matt Puempelist ja Rick Nashist ilma.

Philadelphia Flyers 3 - 2 (LA) Florida Panthers (tipphetked)

Flyers jäi pealevisetega 25-44 alla, kuid Wayne Simmonds tõi kahe väravaga meeskonnale eduseisu ning lisaajal tõmmati 9 sekundit enne selle lõppu pikem õlekõrs tänu Jakub Voracekile. Hooaja esimesed viis lisaaega võitnud pantrid on nüüd kaotanud kaks järjest. Flyers on alates 2011. aastast esimest korda võitnud kuus mängu järjest. Kuuldused Keith Yandle'i vigastusest olid ennatlikud. Raudmees tuli üllatuslikult soojendusele välja ning tegi mängus kaasa ligi 24 minutit.

St. Louis Blues 3 - 2 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Hooaja jooksul on üle 90% 2-0 edu haaranud meeskondadest lõpuks võitnud, aga Canadiens ei tulnud sellega toime. Edu sulas viimasel kolmandikul ja lisaminutitel tõi Jaden Schwartz Bluesile oma õhtu teisega 16. kodumängust 12. võidu. Kirjas on 13-mänguline punktiseeria, mis klubi ajaloo pikkuselt teine.

Nashville Predators 4 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

James Neal naases vigastuspausilt väravaga ning Predators suutis lõpuks neljanda eduseisu võiduks mängida. Peter Laviolette sai meeskonna peatreenerina 100. võidu. Viimati 21. novembril võidutsenud Avalanche on kaotanud kuus järjest.

Winnipeg Jets 3 - 4 (KV) Detroit Red Wings (tipphetked)

Jets tuli 1+1'ga lõpetanud Patrik Laine vedamisel avakolmandikult 3-1 eduga välja, kuid sellest jäi väheseks. Laine skooris ka karistusvisetel, aga see oli seal kodumeeskonna ainus tabamus. Red Wings on oma viimasest viiest võidust neli korjanud pärast normaalaega.

Dallas Stars 1 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Johnny Gaudreau jätkas oma tulist vigastuspausilt tulemist. Tema väravaga said külalised viigi ning tema eeltööst tegi Sean Monahan viimasel kolmandikul võiduvärava. Chad Johnsoni edulugu jätkus 29 tõrjega.


Chicago Blackhawks 4 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Scott Darling pidi hooaja esimeseks nullimänguks tegema vaid 22 tõrjet ning rünnakul juhtis kahe väravaga asja Marian Hossa. Koiotid pandi viimase seitsme omavahelise kohtumise jooksul kuuendat korda paika.

Kommentaarid