Flyersi võiduseeria leidis Dallases otsa

Kümme mängu järjest võitnud ja ligi kuu aega kaotuseta püsinud Philadelphia Flyers on alates tänasest uuesti lihtsurelike seas. Meeskonnal oli võõrsil Dallas Starsi vastu võimalus korrata oma läbi aegade pikkuselt teist võiduseeriat, ent mängust tuldi ära 1-3 kaotusega.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Flyers ei suutnud ilusat seeriat vaatamata eduseisule pikendada. 22-aastane Taylor Leier jõudis mängu avakolmandiku lõpuminutitel karjääri esimese väravani.

Eelmises kodumängus New York Rangersi vastu nulli peale jäänud Stars sai Radek Faksa väravaga teise perioodi alguses viigi kätte ning otsustas kohtumise viimasel kolmandikul. Võiduvärav jäi Adam Cracknelli nimele ning vahetult enne lõppu jõudis tabamuseni ka Jordie Benn.

Teisel kolmandikul nähti ka alates 2009. aastast esimest korda seda, kuidas Jason Spezza kindad käest heitis. Kutse tantsule sai Connor McDavidi "parim sõber" Brandon Manning.


31 tõrjega lõpetanud Antti Niemi, kes neist enamvähem pooled tegi viimasel kolmandikul (15), on karjääri jooksul Flyersi vastu kuuest mängust kaotanud vaid ühe. Seejuures on soomlasel tänavusest hooajast kodujäält kirjas väga ilusad numbrid - kümnest mängust seitse võitu, keskmiselt lastud väravaid 1.81 ja tõrjed 94.3%.


Vaid kaks meeskonda on Flyersi 106-st väravat rohkem kirja saanud, kuid samas on ainult Stars (101) nende 100-st väravast rohkem lasknud.

Teised kohtumised

Minnesota Wild 4 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Devan Dubnykile puhkust andnud Wild jõudis klubi ajaloos neljandat korda 7-mängulise võiduseeriani. Kodujääl on kirjas 6-mänguline võitude jada. Darcy Kuemperil jäi vähem kui kaks minutit puudu nullimängust. Selle rikkus karjääri teise väravaga Brendan Perlini.

Toronto Maple Leafs 2 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Leafs võitis viimasest kümnest omavahelisest kohtumisest alles teise tänu Jake Gardineri lisaajaväravale. Normaalajal aitas Jegveni Malkini ülekaalu väravast tulnud kaotusseisu kustutada Nikita Zaitsevi karjääri esimene tabamus. Kodumeeskond oli pealevisetega lõpuks üle tervelt 49-34. Neist 43 pandi Marc Andre Fleury suunas, kes pärast mängu alustamist ühe üsnagi ohtliku intsidendi tõttu vahepeal lahkuma pidi.


Ottawa Senators 3 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Senaatorid said piduri peale kolmemängulise kaotusteseeriale. Devilsi oma kasvas samal ajal viie peale. Seejuures on John Hynesi meeskond viimasest 15-st võitnud vaid kolm. Kodust eemal on kokku tulnud ainult neli võitu.

Detroit Red Wings 6 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Enamuse hooajast üsna kahvatult tegutsenud Red Wings suutis viimaks korralikult iseloomu näidata, kui kustutati kaks kaheväravalist kaotusseisu. Lõpuks jõuti võiduni Tomaš Tatari karjääri esimese kübaratriki toel. Meeskond oli enne seda kodus neli järjest kaotanud.


Washington Capitals 1 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Carey Price on karjääri jooksul kaotanud vaid kaks laupäeval peetud mängu ja kui ta reedesest kohtumisest silmad maas pidi lahkuma, siis otseloomulikult oli keskendumine järgmisel päeval eriti tugev. Ka meeskonnakaaslased tegid palju paremat tööd, kui Capitals jäeti vaid 21 pealeviske juurde. Tegu meeskonna tänavuse halvima kordusega. Ühtlasi sai Price'ist ka Canadiensi läbi aegade neljas 250 võiduni jõudnud väravavaht.


Carolina Hurricanes 2 - 1 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Enamuse mängust juhtinud Hurricanes jäi valusalt kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu eduseisust ilma, ent hiljem viidi siiski töö kenasti lõpuni. Karistusvisetel oldi Lee Stempniaki ja Sebastian Aho tabamustega parem 2-0. Kodus üheksa mängu peale kasvatatud punktiseeria on Hurricanesi parim alates hooajast 2008/09.

St. Louis Blues 4 - 6 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Võimsas mängus läks Blues neli korda ette (!), aga viimane kolmandik kuulus täielikult Blackhawksile, kes seal kolme väravani jõudis. Neljast kaotusseisust oli meeskond varem võitnud vaid kaks korda. Artemi Panarin oli 1+2'ga kõige vägevamas hoos. Kolme punktiga tuli mängult ära ka Bluesi Joel Edmundson (kõik söödud). Vaatamata kümnele tabamusele jõudis vaid üks mees rohkem kui üheni. Selleks oli Patrik Berglund. Blues jäi tänavu alles teist korda kodus punktideta.

Nashville Predators 1 - 2 (KV) New York Rangers (tipphetked)

Pekka Rinneta mänginud Predators kaotas viimase viie mängu peale neljanda. Kui enne detsembrit oli kodus kirjas vaid kaks kaotust, siis nüüd on neid neli tükki juurde tulnud. Rangers võitis võõrsil neljanda mängu järjest. Nendes kohtumistes on kokku lastud vaid kaks väravat.

Edmonton Oilers 3 - 2 (KV) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Victor Hedmanist sai 254 punktiga Lightningu läbi aegade resultatiivseim kaitsja, aga kaotuste korjamine jätkus. Leon Draisaitl kerkis hooaja 14. tabamusega Oilersi parimaks väravakütiks ning ta on kaheksa ülekaalu väravaga kogu liiga parim.

Kommentaarid