Canadiens kolkis Avalanche'i 10-1 skooriga

NHL on pärast 11-aastast pausi saanud endale esimese meeskonna, kes hooaja käigus ühes mängus vähemalt kümme väravat lasknud ja ka ise omakorda mõnes mängus kümme väravat teinud. Novemberi alguses Columbus Blue Jacktesile 0-10 kaotanud Montreal Canadiens alistas kodus Colorado Avalanche'i 10-1.

(foto: Twitter @NHL_PR)
Kui jakid alustasid Canadiensi vastu päris rahulikult, jõudes esimese väravani alles 11. minutil, siis Avalanche pidi avakolmandiku esimese poolega juba viis tükki välja korjama. Lisaks tegi kodumeeskond enne sireeni veel kuuenda, jõudes nii esimest korda pärast 1992. aastat mõnes mängus avakolmandikul kuue väravani. Seejuures kolgiti toona Avalanche'i eelkäijat Quebec Nordiquesi.

"Pettumustvalmistav pole isegi õige sõna selle kirjeldamiseks, see oli piinlik, saime kõva ketuka," ütles pärast mängu Avalanche'i kapten Gabriel Landeskog, kes naases ligi kuu pikkuselt vigastuspausilt.

Canadiens lisas teisel kolmandikul kolm väravat ning jättis ühe ka viimasele perioodile. Max Paciorettyst sai klubi ajaloos 31. erinev mängija, kes mõnes kohtumises nelja väravani jõudnud. Lisaks kogus ta endale ühe söödupunkti. Rohkem kui ühe värava sai kirja ka Brian Flynn, kes polnud 41 mängu skoorinud. Tomaš Plekanec lõpetas nelja sööduga.

Pealevisetega 16-36 alla jäänud Avalanche'i auvärava tegi avakolmandiku lõpus Blake Comeau.

Canadiens jõudis viimati kümne väravani 1990. aastal, kui Pittsburgh Penguinsist oldi üle 11-1.


Jarome Iginlast sai kohtumises läbi aegade 16. mängija, kes NHL-is 1500 põhihooaja mänguni jõudnud.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 4 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Flyersi võiduseeria oli suure tule all, kui neli minutit enne lõppu külalised 2-1 juhtisid, aga Brayden Schenni kübaratrikk aitas järjekordsed kaks punkti ära korjata. Hetkel veel puuduvad andmed, kas see ka järjekordselt rinnahoidjad jääle tõi. 25-aastane ründaja kordas kolme ülekaalu väravaga klubi rekordit. Jakub Voracekist sai pärast 1998. aastat ja Eric Lindrosi esimene Flyersi mängija, kes järjestikustes mängudes nelja silmani jõudnud. Meeskond pani viimati 8-mängulise võiduseeria kokku 2002. aastal.

Los Angeles Kings 4 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Kuningad rikkusid ära Chris Neili karjääri 1000. mängu. Kodumeeskond tegi kolm väravat ülekaalust. Neist üks oli Marian Gaboriku hooaja esimene tabamus. Darryl Sutter sai 200. võidu meeskonna peatreenerina.

Boston Bruins 1 - 4 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Pealevisetega 20-33 alla jäänud Leafs teenis alles oma hooaja kolmanda võõrsilvõidu. Läbi aastate on Boston olnud külastamiseks väga halb koht, aga Frederik Anderseni hankimine on aitamas seda muuta. Taanlasel on Bruinsi vastu kirjas suurepärased numbrid.


Tampa Bay Lightning 3 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Pingviinid on praktiliselt alistamatud, kui Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin samas mängus väravani jõuavad ning kui mõlemad teevad kaks, nagu siin, siis ei aita vist ka must maagia. Lightning võttis Jonathan Drouni karjääri esimese kahe väravaga esituse toel viimasel perioodile kaasa 3-2 edu, aga Crosby ja Malkini ülekaalu väravad pöörasid seal seisu pea peale. Kris Letang ja Phil Kessel lõpetasid mõlemad kolme sööduga. Penguins oli pealevisetega üle 37-23.

Florida Panthers 4 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Pantrid võitsid uue peatreeneriga teise mängu, mis oli ühtlasi esimene, mis Tom Rowe'ga kodupubliku ees peetud. Keith Yandle, kelle raudmehe seeria vahepeal juba vaat, et katkenud oli, jõudis 580. järjestikuse mänguni, mis kergitas ta läbi aegade edetabelis jagama 9. kohta.

Columbus Blues Jackets 6 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Sinijakid mängisid endale ülekaaluka võidu välja neljaväravalise viimase kolmandikuga. Vaid kolm väljakumängijat jäid punktideta. Suur võit aitas meeskonna idakonverentsis väravate vahe osas parimaks. Kirjas on +31.


Arizona Coyotes 4 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Coyotes ilusat võitu rikkus veidi vaid see, et karjääri 400. väravat jahtiv Shane Doan jättis kasutamata karistuviske. Mike Smith tegi 44 tõrjet ning skoorijate sekka mahutas end ka Brendan Perlini, kes on alates hooajast 1994/95 esimene Briti päritoluga kollanokk, kes väravani jõudnud. Dave Tippetti hoolealused katkestasid kuuemängulise kaotuste jada.

Calgary Flames 6 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Mängus viis esimest väravat teinud Flames kerkis Vaikse ookeani divisjoni liidriks. Dougie Hamilton sai kirja 2+1, Mikael Backlund 1+2 ja kolme punktiga mees oli ka Matthew Tkatchuk, kes kogus kõik silmad söötudega. Sean Monahan kasvatas väravaga punktiseeria seitsme mängu peale. Meeskonnal on nüüd kirjas kuus järjestikust võitu.

San Jose Sharks 4 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Sharks jäi pealevisetega alla 20-33, lasi vastastel ära realiseerida mõlemad ülekaalu võimalused ning Hurricanes tegi ühe ka vähemusest, ent võit jäi siiski kodumeeskonnale. Esimene värav sündis Patrick Marleau poolt juba 12 sekundiga. Klubi rekordiks on kaheksa sekundit.

Kommentaarid