Novembri parimateks tunnistati Rinne ja Werenski

Hooaega kuu parima mängija tiitliga alustanud Connor McDavid oli liiga resultatiivseim ka novembris, kuid teist järjestikust tunnustust ta siiski ei teeninud. Alla tuli vanduda Pekka Rinnele ja Nikita Kutšerovile. Novembri parimaks uustulnukaks nimetati aga Zach Werenski.

(foto: Dilip Vishwanat/Getty Images)
Oktoobris kuuest stardist vaid ühe võitnud Rinne kaotas novembris 12-st stardist ainult kolm ja neist normaalajal vaid ühe. Tema keskmiselt lastud väravate arv 1.49 ja tõrjete efektiivsus 94.9% olid liiga parimad näitajad. 12 mängus lasi ta endale vaid kaks korda rohkem kui kolm väravat ning kuu keskel tuli Anaheim Ducksi vastu mitme vägeva tõrjega hooaja esimene nullimäng.


Rinnel on nüüd kogu karjääri peale kokku kirjas 41 nullimängu, millest aktiivsete puurilukkude hulgas rohkem suutnud vaid neli ametivenda. Tänu kehvale hooaja algusele on 34-aastane soomlane tänavu võitude osas liiga esiotsast veel kaugel, aga endale lastud keskmine 2.03 on kaheksas ning tõrjete 93.4% kuues näitaja.

Kutšerov oli novembris kümne tabamusega liiga edukuselt teine väravakütt ning kokku õnnestus tal koguda 18 punkti. Kuu algas neljapunktilise esitusega New York Islandersi vastu, millega ta kordas karjääri rekordit. 15 kohtumise hulgas oli ka üks kolme punktiga mäng ja kolm kahe punktiga esitust. 23-aastane venelane on kogu hooaja lõikes 11 väravaga jagamas liiga 7. kohta ning tema 26-st punktist on rohkem suutnud vaid McDavid.

Seni kokku 31 punkti (11+20) kogunud Edmonton Oilersi kapten sai novembris neist kirja 19. 15 kohtumise peale jäi ta punktideta vaid neli korda. 19-aastane ründaja alustas kuud 9-mängulise väravapõuaga, kuid murdis selle karjääri esimese kübaratrikiga ning oli viimases neljas mängus täpne kolm korda. Lisaks punktitabelile juhib ta liigat ka söötude osas.

Columbus Blue Jacketsi poolt 2015. aasta draftis 8. valikuna võetud Werenski kogus novembris 14 mänguga kümme silma (3+7). Kuu esimese kümne mängu jooksul oli vaid kaks sellist, kus 19-aastane ameeriklane punktideni ei jõudnud. Novembri neljandas mängus sai temast klubi ajaloos esimene kollanokast kaitsja, kes lisaajal skoorinud.


Suurepärane mänguvorm on Werenskist mõistagi teinud liiga resultatiivseima uustulnukast kaitsja. 21 mänguga on tal seni kirjas 16 silma (5+11).

Werenskile järgnesid kuu parima kollanoka valimisel Matt Murray (Pittsburgh Penguins), Mitch Marner (Toronto Maple Leafs), Patrik Laine (Winnipeg Jets), Mikko Rantanen (Colorado Avalanche) ja Brady Skjei (New York Rangers).

Kommentaarid