Blue Jackets jõudis kaheksanda järjestikuse võiduni

26. november oli viimane kuupäev, mil Columbus Blue Jackets NHL-is mõnda mängu ei võitnud. Pärast karistusvisetega 1.2 allajäämist Florida Panthersile on John Tortorella meeskond võitnud kaheksa kohtumist järjest. Neist viimane tuli võõrsil Calgary Flamesi vastu 4-1 skooriga.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Sinijakid on tänavu olnud avakolmandiku väravate osas üks liiga parimatest ja seda oskust näidati ehedalt ka Calgarys, kui Boone Jenner ja Brandon Saad esimese 15 minuti sees skoorisid. Külalised haarasid mänguohjad kindlalt endale, kuigi Sean Monahani ülekaalu värav tõi võõrustajad enne perioodi lõppu ühe kaugusele.

22-aastane Monahan istub nüüd 9-mängulise punktiseeria peal. Selle perioodi jooksul on kogunenud 11 silma (5+6). Ühtlasi aitas tema tabamus Flamesil saada esimest korda alates hooajast 2005/06 kirja seeria, mil seitse mängu järjest on vähemalt ühe ülekaalu väravani jõutud.

Lõpuks jäi aga Monahani värav kodumeeskonnale vaid väikeseks lohutuseks. Teisel kolmandikul skooris Sam Gagner ülekaalust ja Matt Calvert vähemusest ning mäng oli tehtud.

"Oleme hetkel üsna tulises hoos ja on lõbus olla võitvas meeskonnas," märkis pärast mängu kahe söödupunktiga õhtule läinud Zach Werenski.

Hooaja 19. võit tegi Jacketsist liiga parimat võiduprotsendi omava meeskonna. Seni on võidetud 75% oma matšidest. Meeskonnal on üks võit puudu kordamaks klubi läbi aegade pikimat võiduseeriat ning üks võit lahutab ka Tortorellat karjääri 500. võidust peatreenerina.


Blue Jackets on idakonverentsi esikohast kahe punkti kaugusel, kuid omab praeguse liidri Pittsburgh Penguinsiga võrreldes tervelt kolme mängu varus.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 3 - 2 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Kyle Okposo oli esimest korda oma kasvatajaklubi vastu väljakul ning otseloomulikult oli tema mängu võiduvärava keskmes, kui Rasmus Ristolainen tema söödust hooaja teise võrku pani. Soomlasest kaitsemehe mõlemad tabamused on sündinud lisaajal. Ta on klubi ajaloos neljas kaitsja, kes lisaajal mitu väravat teinud. 1+1'ga venitas ta oma punktiseeria viie mängu peale, mis tema karjääri parim näitaja.

Pittsburgh Penguins 0 - 1 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Sel kuul hullumeelselt väravaid teinud pingviinid said väga valusa kaotuse. Normaalajal oldi vastasest igatepidi üle ja pealevisete osas oli lõpuks edu 39-28. Peter Budaj jõudis hooaja kolmanda nullimänguni. Võiduvärava kangelaseks sai Tyler Toffoli. Kaheks nädalaks auti langenud Kris Letangita mänginud Penguins kaotas kohtumises ka Trevor Daley.

Montreal Canadiens 2 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Hokimaailmale tuletati meelde, et ka Carey Price on ikkagi inimene. 2015. aasta põhihooaja MVP võeti pärast 27 minutiga nelja laskmist mängust välja. Canadiens polnud teda tema esituse tõttu alates 2014. aasta oktoobrist välja vahetanud. Oma debüütmängus sai Price'i vastu karjääri esimese kirja ka Sharksi eelmise aasta drafti avaringi valik Timo Meier. Tegu läbi aegade üldse esimese reedese põhihooaja kohtumisega, mille Canadiens kodus kaotanud.


Carolina Hurricanes 3 - 4 (KV) Washington Capitals (tipphetked)

Braden Holtbyle puhukust andnud Capitals suutis vaatamata mitmele kaotusseisule lõpetada Hurricanesi koduse võiduseeria. Bill Petersi meeskond jäi pidama seitsme peal. Seejuures algas see novembri keskel just kohtumisega Capitalsi vastu, mis siis 5-1 võideti.

Colorado Avalanche 1 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Mängust, kus neljast väravast kolm sündisid kaitsjate poolt, sai Panthers Reilly Smithi vähemuse värava toel uue peatreeneri all kolmanda võidu. Avalanche kaotas viimase 11 kohtumise peale 9. mängu. Kodupublik pole alates 15. novembrist võitu näinud. Kirjas on seitse järjestikust kaotust.

Vancouver Canucks 4 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Mitmete põhimeesteta mänginud Lightning läks mängu juhtima ja sai viimase kolmandiku alguses 2-2 viigi kätte, kuid üks hetk selga roninud koll ei taha kuidagi enam lahkuda. Jon Cooperi meeskond on viimasest kümnest mängust võitnud ei rohkem ega vähem kui kaks. Vancouveris kaotati viimati 2009. aastal.

Kommentaarid