NHL soovib ambitsioonika plaaniga kasvatada hoki populaarsust

NHL-i mängijate osalemine järgmisel kahel olümpial on jätkuvalt kahtluse all, aga liiga on võtnud endale ambitsioonika plaani, millega soovitakse jäähoki populaarsust maailmas kasvatada. Vaatamata kõigele kuulub nende hulka ka OM-il osalemine.

(foto: wch2016.com)
Sel nädalal toimus liiga juhi Gary Bettmani ja klubiomanike vaheline kohtumine, kus tutvustati plaani täita kalender mitmete rahvusvaheliste kohtumistega.


Olümpiamängude ja tänavu taaselustatud maailmakarika kõrvale kerkiv turniir võtab eeskuju golfi tippsündmusest Ryder Cupist, kus USA ja Euroopa omavahel kohtumas. Hokimaailmas oleks see aga kas Kanada ja muu maailma vastasseis või Põhja-Euroopa ning muu maailma vaheline kohtumine. See asendaks aastatel 2019 ja 2023 Tähtede mängu.

Bettman ja omanikud loodavad, et lauale pandud magus plaan meelitab mängijad pikendama kollektiivlepingut, mis nelja aasta pärast lõppemas.

Sama pakkumine tehti ka juba vaid olümpiamängudega seoses, aga see lükati kiirelt tagasi. Mängijate Ühenduse juht Donald Fehr on samas öelnud, et luba olümpiale minemiseks loodetakse endiselt saada.

Võimalik, et just nüüd välja käidud uus plaan paneb asjad lõplikult paika. Selle suurimateks võitjateks võib vast pidada fänne. Parimast parimate osalusel peetavad turniirid oleksid sellega pikemaks ajaks kindlustatud ning ühtlasi jääks ära järjekordne NHL-i tööseisak, millest alates eelmise hooaja algusest aina rohkem räägitud.

Kommentaarid