Chad Johnson tasustab tiimikaaslaseid nullimängu eest veiniga

Calgary Flamesi kuuemänguline võiduseeria sai sel nädal kahe järjestikuse kaotusega otsa, kuid meeskond on sellele vaatamata teinud vägeva tõusu. 33 mänguga on kirjas 16 võitu ja seda pärast kohutavat algust, mil esimest 16-st mängust kaotati 11. Edu taga on kaks üllatavat faktorit - varuväravavaht Chad Johnson ja vein.

(foto: Sergei Belski/USA TODAY Sports)
Rännumees Johnson, kes leiab end viimase viie hooaja jooksul viiendast erinevast klubist, on oma viimasest 15-st stardist võitnud 11, lastes keskmiselt 1.93 väravat mängus, tõrjudes 93.4%-ga ja saades kirja kolm nullimängu.

Just nullimängud on võtmeks seoses veiniga. 30-aastane puurilukk ei taha au nende eest endale võtta. Sel nädalal antud intervjuus avaldas ta, et tasustab just veiniga tiimikaaslaseid, kes ta nullimänguni aitavad.

"See oli miski, mida ma tahtsin meeskonna tänasemiseks teha," tunnistas Johnson. "Väravavahte kiidetakse, aga me sõltume palju sellest, kuidas meeskond meie ees mängib. Ei ole nii, et viis tüüpi lihtsalt annavad sinu suunas tuld. Meie ees on viis kutti, kes aitavad kaitsetööl ja nad teevad sinu elu, kas raskemaks või kergemaks."

Johnson jagas veinipudelid pärast esimest nullimängu pihku vaid kaitsemeestele, ent järgnevate puhul on saanud kogu meeskond tasustatud ja oma osast pole ilma jäänud ka taustajõud.

"Nullimäng on meeskonnatöö tulemus," lisas Johnson. "Selle eest tunnustatakse väravavahte, aga olen alati soovinud kõiki millegiga nende eest tänada. Andsin esimesed pudelid kaitsjatele, aga siis ründajad nurisesid, et nemad midagi ei saanud. Teisel korral andsin ründajatele ja siis kolmanda juures uuesti kaitsjatele."

Johnsoni sõnul aitab abikaasa Amy tal veinid välja valida ja näib, et sellest kombest ei kavatse ta niipea loobuda. "Loodetavasti on vein piisavalt hea, et nad jätkavad minu ees hästi mängimist," naljatles Johnson.

Meeskonna esikaitsja ja kapteni Mark Giordano sõnul on omapärasest tunnustamisest saanud hea stiimul. "Ma pole midagi sellist varem kogenud, seega kui nullimängud on lähedal, siis libistame ja viskume mängu lõpus (litrile ette), et saada veel üks pudel," ütles ta.

Kommentaarid