Jagr läheb lihtsurelike rekordi järele

Jaromir Jagr kerkis teisipäeval NHL-i kõigi aegade punktitabelis Mark Messier'ga jagama teist kohta, kuigi enda sõnul on ta juba tabeli tipus. #68 nimetas Wayne Gretzkyt teiselt planeedilt tulnud meheks ja nii võib öelda, et ta alustab täna Boston Bruinsi vastu lihtsurelike rekordi jahtimist.

(foto: Twitter @FlaPanthers)
1990. aasta 7. oktoobril väravaga oma esimese 1887-st punktist korjanud Jagr tunnistas sel nädalal uuesti, et töö käib selle nimel, et 50. eluaastani tipptasemel vastu pidada. Ent tema hinnangul jääb ka siis Gretzky 2857 silma ületamatuks.

"Minu jaoks on see nr. 1 koht," vastas Jagr Messier'st möödumise kohta. "Ma ei arvesta Wayne Gretzkyt. Ta on teiselt planeedilt. Ma ei usu, et ta oli sellest planeedilt. Tema tehtu on ületamatu."

Väga kõnekas on fakt, et Jagr ja Messier jõudsid 1887 punktini väga hilises eas. Gretzky tegi selle ära enne 30. sünnipäeva!


Gretzkyl on ainuüksi söödupunkte (1963) rohkem kui kellelgi teisel neid kokku. Isegi kui Jagri aastad KHL-is oleksid ära jäänud, siis oleks #99 jätkuvalt nagu mõni maaväline olend. Küll aga oleks siis võinud unistada Gretzky väravate rekordist, mis samuti päris püüdmatus kauguses.


Ühe rekordi aga Jagr endale sel nädalal juba haaras. Varem oli ta 44+ vanuses mängijate seas kolmepunktiliste mängude osas Gordie Howe'iga ühe pulga peal. Mõlemal oli neid kirjas üks. Nüüd on Jagr aga kahe peal ja need mõlemad on tulnud ära sel hooajal. Tõsiasi, mis näitab, et mänguhoog pole veel kuhugi kadunud.


Märkimisväärne on ka fakt, et Jagr pole tänavu veel kordagi rohkem kui kolm mängu järjest nulli peale jäänud. See tähendab, et hooaja lõpuks peaks tal lihtsurelike edetabeli tipus olema juba ka päris kena edumaa.

Kommentaarid