Eichel vedas Sabresi raskest seisust võidule

Vigastuspausist tingituna on sel hooajal Jack Eichel kõikide teiste noorte tähtede varju jäänud, kuid 20-aastane ameeriklane on hakanud kaotatud aega kuhjaga tagasi tegema. Mulluse drafti 2. valik, kes enda tänavuse hooaja avas 1+1'ga, lisas teises kohtumises kontole kaks väravat.

(foto: Timothy T. Ludwig/USA TODAY Sports)
Sabres võõrustas New York Rangersit ja kohtumine algas paraja šokiga, kui Johan Larssonil õnnestus avaminutil Henrik Lundqvisti poole väljaku pealt üllatada.


Rootslane taastus eksimusest aga kiirelt ning tõrjus enne Eicheli šõud järgnenud 24-st pealeviskest 23. Brian Giontal õnnestus ta samuti üle mängida, kuid sellele vaatamata võttis Dan Bylsma meeskond viimasele kolmandikule kaasa kaotusseisu. Ryan McDonagh ülekaalu värav kustutas avakolmandikul külaliste kaotusseisu ning teisel perioodil olid täpsed Marc Staal ja Rick Nash, kes samuti ülekaalust skooris.

Külalised hoidsid 3-2 eduseisu kuni hetkeni, mil mängu lõpuni oli veidi üle seitsme minuti minna. Siis skooris ülekaalust omakorda Eichel, kes veidi vähem kui kaks minutit hiljem toimetas Mats Zuccarello uisu kaudu ka teise Lundqvisti selja taha.

"On suurepärane tunne olla siin tagasi," mainis tänavu esimest korda kodupubliku ees mänginud Eichel pärast mängu. "Ootasin seda põnevusega. See, et kaotusseisust võita suutsime ja sain sellesse oma panuse anda, muudab selle veel magusamaks."

Vigastust ravima jäänud Robin Lehneri asemel Sabresi puuri valvanud Anders Nilsson, kes lõpetas 22 tõrjega, on tänavu kodupubliku ees viiest mängust võitnud kolm ning normaalajal on tulnud vaid üks kaotus.


Rangers on nüüd pärast üheksa järjestikuse omavahelise kohtumise võitmist kaotanud kaks jutti.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 1 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes sai väga valusa kaotuse, kui pikalt mängu jalkaskooriga juhiti, aga pool minutit enne normaalaja lõppu edu käest lasti. Kodumeeskond tõi karistusvisetel 2-1 tulemusega Anton Hudobinile hooaja esimese võidu.

Washington Capitals 0 - 3 New York Islanders (tipphetked)

Tasavägises heitluses läksid asjad järsku viimasel kolmandikul käest. Capitals oli seal pealevisetega 16-8 üle, aga väravaid toksisid vaid külalised. Tõeline üllatusvõit meeskonnale, kes enne oli tänavu võõrsil võidutsenud vaid korra. Jaroslav Halak pidi hooaja esimeseks nullimänguks kõrvale lükkama 38 pealeviset.

Pittsburgh Penguins 6 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Penguinsil läks kaks eduseisu käest, aga 2-2 pealt ei olnud enam külalistest vastast. Lumepalli pani veerema 1+2'ga lõpetanud Sidney Crosby, kes hetkel sellise väravasoone peal, et igasugu asjad lähevad juba sisse.


Detroit Red Wings 1 - 2 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Tom Rowe teenis esimese võidu Panthersi peatreenerina tänu Aleksander Barkovi lisaajaväravale. Henrik Zetterberg viis Red Wingsi juba teisel minutil ette, aga Jeff Blashilli hoolealused suutsid ülejäänud mänguaja käigus Roberto Luongot testida vaid 20 korda. Pantrid said kokku kirja 30 üritust.

Ottawa Senators 2 - 3 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Craig Andersoni uuesti haiget abikaasat toetama lubanud Senators mängis ka Bobby Ryanita ning algselt polnud midagi hullu. Liiguti 2-0 eduseisu. See aga kuivas teise kolmandiku viimaste minutitega kokku ning Claude Giroux tõi oma mängu teise tabamusega külalistele lisaajalt võidu.

St. Louis Blues 5 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Suure skooriga mängus, mille tulemus on vast veidi petlik, jõudis Vladimir Tarasenko karjääri kolmanda kübaratrikini. Väravate kõrvale mahtus ka üks söödupunkt. Kolme sööduga toetas vigastuspausilt naasnud Alekxander Steen ja 2+2 sai enda nimele Kevin Shattenkirk. Külalistel oli kahe tabamusega parimas hoos Cedric Paquette.


Winnipeg Jets 3 - 6 Edmonton Oilers (tipphetked)

Matthieu Perreault' tagasi saanud Jetsil jäi Patrik Laine kahest väravast väheseks. Kaks said kirja ka Mark Letestu ja Leon Draisaitl, kes mõlemad lõpetasid 2+1'ga. Connor McDavid korjas endale kolm väravasöötu.


Chicago Blackhawks 4 - 3 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Täbaras olukorras on tänavu Blackhawks saanud pea alati loota Marian Hossale ja nii ka seekord. Vanameister lõpetas mängu lisaajal oma hooaja 12. väravaga. Taylor Halli tagasi saanud Devils jõlkus kaasa Travis Zajaci karjääri teise kübaratriki toel.

Colorado Avalanche 2 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Pealevisetega 37-20 üle olnud Blue Jackets jäi teisel kolmandikul kahe ülekaalu väravaga 2-0 edust ootamatult ilma, kuid Boone Jenner tõi viimasel perioodil siiski võidupunktid ära. Novembris 21 punktiga klubi rekordi püstitanud jakid on Metro divisjonis juba kolmandaks kerkinud.

Arizona Coyotes 3 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kuningaid kostitati külma duššiga, kui kahe väravaga lõpetanud Martin Hanzal juba 15. sekundil skoori avas, aga Jordan Nolani hooaja esimese kahe tabamuse toel jõudis võidusadamasse siiski Darryl Sutteri meeskond. Võiduvärav tuli 4:05 enne lõppu Trevor Lewiselt.

Vancover Canucks 1 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Kolmele järjestikusele kaotusele kolme võiduga vastanud Ducks jõudis tänavu võõrsil alles viienda võiduni. Otsustav tabamus jäi karjääri esimese värava teinud Ondrej Kase nimele. 2014. aasta draftis ühena viimastest valituks saanud ründaja mängis veel kaks hooaega tagasi Tšehhi esiliigas.

Kommentaarid