Hallita Devils šokeeris Capitalsi

Novembris kaheksast mängust puudunud Taylor Hall ei saa taas New Jersey Devilsit aidata, kuid neljapäevases matšis Washington Capitalsi vastu tuldi temata väga kenasti toime. Vaja ei läinud ka Cory Schneideri teeneid. 2-1 skooriga teeniti alles oma hooaja viies võõrsilvõit.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Viimati 2014. aastal omavahelises vastasseisus võidutsenud ja seitse kohtumist jutti kaotanud Devils jäi peale karistusvisetega. Kuigi kaugele ei jäänud ka normaalajaga saavutatud võit. P.A. Parenteau teise kolmandiku alguse väravast juhiti kuni viimase perioodi neljanda minutini.

Capitals oli lõpuks pealevisetega üle 44-27, aga Schneiderile puhkepäeva andnud Keith Kinkaid õnnestus üle mängida vaid korra vähemusest. Jay Beagle ja Daniel Winnik korraldasid ilusa vastulöögi.

"Üle 40ne pealeviskega saab tavaliselt töö lõpule viidud, aga täna neist miskipärast ei piisanud," rääkis pärast matši Justin Williams. "Ootan sellelt mängijate grupilt palju ja sama teevad kõik teised. Seega kui kaotame, siis pole see kunagi piisavalt hea tulemas ja selles pole midagi positiivset. Eeldame võitu igast kohtumisest ja ühest väravast selleks tavaliselt ei piisa."

Pärast üsna võimalusterohket lisaaega, kus mõlemad meeskonnad jõudsid nelja väravale läinud pealeviskeni, tõid karistusvisetelt Devilsile võidu Mike Cammalleri ja Jacob Josefson. Oma panuse andis lõpuks võitu ka nooremat ametivenda juhendanud Schneider.


Capitals on kodus viimase kolme mängu jooksul kaks korda vaid ühe väravani jõudnud. Kokku on viimase viie mängu peale kirjas üks võit ja neli kaotust. Devils sai viimase 17 mängu peale alles neljanda võidu.


Meeskonnad kohtuvad vana-aastaõhtul meie aja järgi kell 20 New Jerseys uuesti.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Külalised said hakkama päris ilusa tagasitulekuga, kui pärast avakolmandiku 0-2 seisu neli tükki järjest tehti. Neist kaks kanti Ryan Spooneri nimele. Bruins on viimase üheksa võõrsilmängu peale kaotanud viis korda, aga neist vaid üks on tulnud normaalajal.

Tampa Bay Lightning 2 - 3 (LA) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Normaalajal 2-0 edu ära puterdanud Leafs jõudis alates 2011. aastast esimest korda võõrsil viiemängulise võiduseeriani. Ühtlasi aitas Nazem Kadri lisaajal tulnud võiduvärav 22-aastase puuriluku Antoine Bibeau karjääri teises mängus esimese võiduni. Hooaja 18. tabamuseni jõudnud Auston Matthews avas üheksandat korda mänguskoori. Tegu liiga parima näitajaga.


Florida Panthers 2 - 3 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens kustutas kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu kaotusseisu ning lõpetas lisaperioodi kärmelt ära, kui Phillip Danault 39 sekundiga skooris. Endise klubi vastu väravas 31 tõrjet teinud Al Montoya polnud alates 26. oktoobrist ühtegi kohtumist võitnud. Tom Rowe on nüüd pantrite juhina 15-st kohtumisest kaotanud 11. Neist seitse on tulnud pärast normaalaega, kaasa arvatud viimased kolm järjest.

Ottawa Senators 2 - 3 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings võitis tasavägise heitluse Anhtony Mantha väravast. 22-aastane ründaja on pärast Sergei Fjodorovi Red Wingsi esimene kollanokk, kes pannud kokku viiemängulise punktiseeria. Kodumeeskond ei saanud võiduga tähistada Daniel Alfredssoni numbri lae alla saatmist.


Nashville Predators 2 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Härrad Toews ja Kane pöörasid üheksa minutit enne lõppu olnud 1-2 kaotusseisu lõpuks võiduks. 1+1'ga lõpetanud Kane'ist sai klubi ajaloos Denis Savardi ja Bobby Hulli järel kolmas mängija, kes karjääri esimese kümne hooajaga 700 punktini jõudnud. Pekka Rinne õudused jätkuvad. Kolm läks selja taha vaid 23 pealeviskega. Predators oli kuuendat mängu järjest P.K. Subbanita.

Minnesota Wild 6 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Wild mängis kõvasti hokisõprade närvidega, kui 1-2 taha jäi ja viimasel kolmandikul kaheväravalises eduseisus 4-4 viigistada lasi, kuid aasta viimasel päeval on vägev vastasseis siiski tulemas. Esimest korda NHL-i ajaloos kohtuvad kaks meeskonda, kellel mõlemal vähemalt 12-mänguline võiduseeria.

Winnipeg Jets 3 - 5 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

0-1 taha jäänud jakid mängisid end NHL-i ajaloo kuuendaks meeskonnaks, kes jõudnud vähemalt 14-mängulise võiduseeriani. Alexander Wennberg jätkas oma võimast hooaega kahe väravaga ning kapten Nick Foligno sai kirja 1+2.

Dallas Stars 4 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Stars jõudis 2+1'ga lõpetanud Tyler Seguini ja kolme söödupunktini jõudnud Jamie Benni juhtimisel hooaja pikima, kolmemängulise võiduseeriani. Avalanche on samal ajal kolm võitu saanud oma viimase 17 mänguga.

Calgary Flames 1 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Viimase viie mängu peale viienda värava teinud Mikael Backlund tõi Flamesile avakolmandikul eduseisu, kuid kodupubliku ees ei taha enam kuidagi tulemused tulla. Viimase nelja mängu peale kaotati kolmas. Haiguse tõttu jättis Dougie Hamilton mängu vahele ning samal põhjusel puudus külalistel Sami Vatanen.

Arzona Coyotes 3 - 6 New York Rangers (tipphetked)

0-2 taha jäänud Coyotes jõudis viimasel kolmandikul 3-3 viigini, aga veidi rohkem kui viis minutit enne lõppu väljusid asjad uuesti kontrolli alt. Rangers pani ülekaalus seitsmest neli ning Matt Puempel jõudis karjääri esimese kübaratrikini. Alain Vigneault meeskond on tänavu võõrsil võitnud 12 matši, mis liiga parim näitaja.

Edmonton Oilers 3 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Vaikse ookeani divisjonis viiendaks kukutatud Kings lõpetas kuuemängulise välisturnee vaid ühe võiduga. Võiduvärava teinud 28-aastane kaitsja Eric Gryba leidis hooaja esimeseks tabamuseks väga sobiva aja. Karjääri jooksul kokku 236 mängus osalenud mehe jaoks oli see alles kuuendaks väravaks.

Kommentaarid