Wild jõudis muretult rekordilise võiduseeriani

Minnesota Wild pidi klubi uueks rekordiliseks võiduseeriaks puhta nahaga välja tulema väga raskest vastasseisust. Võõrsil mängiti New York Rangersiga. Endale lasti sel hooajal normaalajal kolmandat korda üle kolme värava, kuid ometi jõuti muretult eesmärgini.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Wild võitis mängu 7-4. Kohtumine kulges alguses tasavägiselt, kui Chris Kreider ja Mikael Granlund avakolmandikul väravad võrdselt ära jagasid, aga edaspidi läks kõik Wildi tahtmist mööda. Külalised tegid teise alguses avaminuti sees 18 sekundiga kaks väravat ja selle toel võis end juba üsna turvaliselt tunda. Isegi kui väravas polnud Devan Dubnyki.

Teise perioodi lõpuks oli Bruce Bourdeau meeskond juba 6-3 ees. Wild polnud kunagi varem ühe kolmandiku jooksul viie väravani jõudnud. Seejuures tulid kõik väravad erinevatelt mängijatelt ja nii lõpuni välja. Viimase tabamuse autor Charlie Coyle lõpetas kohtumise nelja silmaga. Mikko Koivule ja Jason Zuckerile jäi kolm punkti (mõlemad 1+2).

"Arvan, et see on päris lahe," ütles Boudreau uue rekordi kohta. "Alati kui teed midagi rekordilist on see suurepärane. Oli üsna eriline see, kuidas me selle tegime, võttes 9. ja 10. võidu Montrealis ja New Yorgis."

Boudreau isiklikult sai ka ühe rekordiga maha. Varem Washingtonis ja Anaheimis töötanud kanadalane on NHL-i ajaloos esimene peatreener, kes kolm klubi 10-mängulise võiduseeriani tüürinud.

Rangersi peatreener Alain Vigneault kritiseeris pärast mängu päris teravalt oma meeskonda, öeldes et kohale ilmus vaid üks kolmik ja teised, alates väravavahtidest, polnud kaugeltki piisavalt head.

Pärast vahepealset puhkust hoogsalt naasnud ja kõik kolm mängu võitnud Henrik Lundqvist kestis alla 25 minuti. Rootslasele pandi 13 pealeviskega neli tükki. Antti Raanta lasi seitsmega kaks.

Võiduseeria käigus teist korda jääle pääsenud Darcy Kuemper lõpetas mängu 31 tõrjega.


Wild on kerkinud ülilähedale läänekonverentsi esikohale. Hetkel kuulub see 49 silmaga Chicago Blackhawksile, kuid Boudreau hoolealused on 46 peal ja on pidanud kolm matši vähem.

Teised kohtumised

New York Islanders 5 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Saarlased said pärast viiemängulist kaotuste jada teise järjestikuse võidu. Sabres on kodust eemal viimasest üheksast kaotanud kaheksa. Allajäämine Islandersile tähendab seda, et nüüd jäädi koos ka idakonverentsi viimast kohta jagama.

Pittsburgh Penguins 4 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Neljapäeval Columbuses häbistatud pingviinid võtsid rutiinse võidu. Sidney Crosby oli loomulikult jälle täpne ning pealevisetega oldi lõpuks üle 39-24. Jevgeni Malkin kasvatas oma punktisaaki kahe sööduga. Mitte kellelgi pole tänavu tema 29-st silmast kodumängudes rohkem kirjas.

Washington Capitals 4 - 0 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Vigastustetondi küüsis Lightning jäi ilma Braydon Coburnist ja Jonathan Drouinist. Mõistetavatel põhjustel mängust midagi suurt välja ei tulnud. Avakolmandikul piirduti vaid kahe pealeviskega ja lõpuks pidi Braden Holtby hooaja kolmandaks nullimänguks tegema ainult 23 tõrjet. Kahe värava eest hoolitses John Carlson, kes oli enne seda mängu tänavu vaid korra täpne olnud.

Columbus Blues Jackets 2 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Novembri alguses jakkide vastu kümme väravat lasknud Al Montoya rehabiliteeris end, kuid meeskonda see võiduni ei aidanud. Sergei Bobrovski tõukas 36 tõrjega isiklikku ja ka klubi rekordit tähistava võidu- ja punktiseeria vastavalt kümne ja 12 peale. Meeskonna 12-mänguline võitude jada on alates hooajast 2005/06 liiga pikkuselt kolmas.

Florida Panthers 3 - 4 (KV) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings võitles võidu välja 1-3 kaotusseisust, millega viimane kolmandik avati. Lisaks elati lisaajal üle vastase ülekaal. Karistusvisetel jäädi peale 2-1. 25-aastane Jared Coreau teenis karjääri teises mängus 31 tõrjega esimese võidu.

Carolina Hurricanes 3 - 2 (LA) Boston Bruins (tipphetked)

Hurricanes suutis 0-2 kaotusest oma koduse punktiseeria kasvatada kümne peale. Tegu alates hooajast 2008/09 meeskonna pikima seeriaga. Neist mängudest on üheksa võidetud. Viimase viie võõrsilmängu jooksul läks Bruins neljandat korda lisaajale. Nendest kohtumistest on kirjas vaid üks võit.

Chicago Blackhawks 1 - 2 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Kipub ikka nii olema, et olgu Avalanche nii kohutav kui tahes, aga Blackhawksile antakse alati lahing ja tihti ka võidetakse. Nii ka seekord. Ja seda isegi ilma vana hea Blackhawksi kukutaja Semjon Varlamovita, kellel kubemega probleeme. Jared Bednari meeskond polnud neli mängu järjest üle ühe kirja saanud. Temp tehti ära mängupausilt naasnud Corey Crawfordi vastu.

Dallas Stars 3 - 2 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Jeff Carter jätkas oma võimsat minekut, kasvatades kahe tabamusega oma väravasaagi viimases kaheksas mängus kaheksa peale, kuid võiduks selleks ei piisanud. Hooaja alguses LA-s lisaajal kaotanud Stars sai Esa Lindelli tabamusega magusa revanši.

Calgary Flames 4 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Nikita Trjamkini karjääri esimesest väravast juhtima asunud Canucks piirdus lõpuks vaid 14 pealeviskega. Kaotusseisu pööras eduseisuks Mark Giordano, kes skooris nii ülekaalust kui vähemusest. Mikael Backlund säras 1+2'ga.

Arizona Coyotes 1 - 4 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs ja täpsemalt kahe väravaga lõpetanud Leo Komarov rikkus Shane Doani vägeva päeva. Coyotesi kaptenist sai kolmas aktiivne mängija, kes 1500 põhihooaja kohtumiseni jõudnud ning see sai tähistatud karjääri 400. väravaga. Esimest korda kodukohas mänginud Auston Matthews lõpetas matši ühe söödupunktiga.


San Jose Sharks 3 - 2 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Vaikse ookeani divisjoni liidride vaheline vastasseis sai päris ootamatu kangelase, kui Sharksi 21-aastane kollanokk Kevin Lebanc kaks korda skooris. Tema oli ka võiduvärava autoriks. Oilersil oli kasutada kuus ülekaalu võimalust, kuid kirja jäi vaid 18 pealeviset. Kodumeeskond lõpetas 31-ga.

Kommentaarid