Suure edu maha mänginud Panthers suutis ikkagi Rangersi võiduseeria lõpetada

Florida Panthers on vähemalt nädala lõpuni teeninud ära kõigi NHL-i meeskondade austuse, kuna nemad tegid ära midagi, mida teised üle kuu aja ei suutnud - Madison Square Gardenis oldi New York Rangersist parem. Rangersi 8-mänguline koduvõitude seeria langes aga väga visalt.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Külalised võisid end esimesel vaheajal näpistada, kuna avakolmandikult tuldi ära 3-0 eduseisuga. Aleksander Barkov pani ülekaalust lumepalli veerema ning sellele lükkasid veel hoogu juurde Jamie McGinn ja Micheal Haley.

Henrik Lundqvisti õhtu kestis vähem kui 17 minutit. Rootslane lasi kolm tükki kuue pealeviskega.

Teisel perioodil ka Rangersi suurejoonelisest comebackist märki polnud, kui Jonathan Huberdeau vastas J.T. Milleri väravale. Ent siis hakkas juhtuma.

Vähem kui minut pärast Huberdeau tabamust tõmbas Pavel Butšnevitš vahe kahe peale ning ei möödunud isegi kahte minutit, kui Chris Kreideri kolli järgselt oli meeskondade vahel juba vaid üks värav. Alain Vigneault meeskonnale jäi vaid veidi vähem kui pool mängu viigi otsimiseks.

Algselt tundus, et Panthers sai punni peale tagasi, kuid 4-4 tuli lõpuks ikkagi ära. Selleni jõuti 6:32 enne lõppu Kreideri mängu teise ja hooaja kümnenda tabamuse läbi.

Võis jääda mulje, et see Rangersi kodune võiduseeria ei saagi kunagi otsa, ent põnevusetendusel oli kodupubliku jaoks jäänud julm puänt. Veidi rohkem kui minut enne normaalaja lõppu viis Denis Malgin oma hooaja esimese väravaga pantrid veel korra ette ja sellele Rangers enam vastata ei suutnud.

"Kahjuks ei suutnud ma teha ühte lisatõrjet," kurvastas pärast mängu Lundqvisti asendanud Ondrej Pavelec, kelle nimele jäi 19 tõrjet. "See on pettumust valmistav, kuna võitlesime end mängu tagasi. Domineerisime ja nägime kõvasti vaeva, et mängu tagasi jõuda."

Rangers oli mängu lõpuks pealevisetega üle 37-27. Koos võõrsilmängudega kokku kaotati sel kuul alles kolmandat korda.

"Leidsime viisi võitmaks meeskonda, kes meid arvatavasti enamuse ajast domineeris. See on tore tunne, kui leiad viisi selliste mängude võitmiseks," kommenteeris Panthersi boss Bob Boughner, kelle juhendamisel meeskond tänavu alles kolmandat korda võitnud järjestikused mängud.


Kui vaadata viimaseid tulemusi, siis ei saa öelda, et Rangersi seeria katkemine poleks õhus olnud. Laupäeval alistati Vancouver Canucks kaheväravalisest kaotusseisust karistusvisetega ning päev varem oli vaja lisaaega saamaks jagu Detroit Red Wingsist.

Teised kohtumised

New York Islanders 5 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Teine New Yorgi klubi on ka oma kodumänge tänavu nautimas. Külalised on Barclays Centerist vaid kaks korda võiduga lahkunud ja needki tulid pärast normaalaega. Viimase kaheksa peale läks Islandersile kirja seitsmes koduvõit. Esimestel nädalatel võõrsil hirmsas hoos olnud Canucks on nüüd kodust eemal kaotanud kolm järjest ja viis viimasest kaheksast.

Columbus Blue Jackets 3 - 2 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Külalised suutsid kahest kaotusseisust kosuda, aga pidid lõpuks 0-2 karistusvisetel alla vanduma. Tegu John Tortorella 100. võiduga Columbuses. Ta on NHL-i ajaloos 15. erinev peatreener, kes kolme klubiga vähemalt saja võiduni jõudnud.

Buffalo Sabres 0 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Külalised võidutsesid kahe kaitsemehe Mihhail Sergatšjovi ja Dan Girardi väravate ning Andrei Vasilevski karjääri 6. nullimängu toel. Selleks oli vaja 34 tõrjet. Sabresi hoog läheb aina hullemaks. Kui eelnevalt suudeti kõigis mängudes vähemalt skoorida, siis nüüd on jäädud kaks korda järjest nulli peale. Viimasest kümnest on kaotatud üheksa.

Philadelphia Flyers 1 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Flyersi kaotusteseeria kasvas üheksa peale vaatamata Claude Giroux avaminuti väravale. Sharks, kes hetkel vigastatud Martin Jonesita, on tänavu võõrsil vaid kaks korda punktideta jäänud.

Detroit Red Wings 1 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kuningad jõudsid kaotusseisust võidusadamasse Anže Kopitari juhtimisel. Meeskonna kapten tuli mängult ära 2+1'ga. Tal on nüüd tänavu 25 kohtumisega kirjas sama palju väravaid (12) kui kogu eelmise hooajaga kokku. Red Wings on märkamatult sattunud viiemängulise kaotuste jada peale. Lohutuseks see, et kolm neist on tulnud lisaajal.

Nashville Predators 3 - 2 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Pekka Rinne viis omad 37 tõrjega hooaja 9. koduvõiduni. Kaotusi on Bridgestone Arenal vaid kaks. Blackhawks kaotas viimase seitsme omavahelise vastasseisu peale kuuendat korda ja on üldse tänavu oma divisjonikaaslaste vastu hädas. Kesk divisjoni vastu on seitsmest mängust kirjas vaid kaks võitu.

Edmonton Oilers 3 - 2 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Omavahelisi kohtumisi peaaegu alati võitma kippuv Coyotes jõudis järjekordsest edust viie minuti ja 35 sekundi kaugusele. Matthew Benning tegi siis 2-2 ja Ryan Nugent-Hopkins jättis lisaajal võidupunktid kodumeeskonnale. Kohtumisele kolmemängulise võõrsilmängude võiduseeria võtnud Coyotes jäi järjekordselt vigastuse tõttu Niklas Hjalmarssonist ilma.

Calgary Flames 1 - 4 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Tavaliselt Calgays vaid kaotamas käiv Leafs otsustas seekord teistmoodi teha. Viimase 12 külastuse peale läks kirja alles teine võit. Seejuures tuli see mängust, kus Auston Matthews karjääri jooksul esimest korda ilma ühegi väravale läinud pealevisketa jäi. Jaromir Jagri alakeha vigastusega koosseisust välja jätnud Flames jõudis samal ajal vaid 20 ürituseni.

Vegas Golden Knights 0 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Rangersi võiduseeria polnud ainus, mis langes. Ka Golden Knightsi 8-mänguline koduvõitude seeria kukkus ning Starsist sai Red Wingsi järel alles teine külalismeeskond, kes suutnud T-Mobile Arenal võidutseda. Ühtlasi on Stars esimene, kes Golden Knightsi nulli peale suutnud jätta. Ben Bishop tegi 34 tõrjega hooaja teise nullimängu ning Radek Faksa sai hakkama karjääri esimese kübaratrikiga. Selleks läks teisel kolmandikul vaja vaid umbes seitse minutit.

Kommentaarid