Predators võitis finaali teise kordusetenduse karistusvisetega

100. NHL-i hooaja lõpus omavahel Stanley karika ära jaganud Nashville Predators ja Pittsburgh Penguins kohtusid nüüd uuesti. Hooaja esimeses omavahelises vastasseisus kuivale jäänud ja 0-4 kaotanud Predators võttis 5-4 tulemusega revanši.

(foto: si.com)
Peter Laviolette'i meeskond suutis endale küll üks aeg isegi 3-1 eduseisu välja mängida, aga lõpuks läks võidu saamiseks vaja karistusviskeid. Kevin Fiala ja Filip Forsberg tõid sealt 2-1 võidu. Penguinsi ainus sündis Sidney Crosby kaudu.

Penguinsi kapten ei suuda aga normaalajal enam kuidagi skoori teha. Tema viimane tabamus pärineb 20. oktoobrist ning põud on kasvanud 11 mängu peale. Söödupunkte on selle perioodi ajal ka tulnud vaid kolm. Ka Predatorsi vastu väga midagi ei õnnestunud, kuigi ta sai kirja mängu parimat tähistanud viis pealeviset.

Penguinsi väravad tulid Bryan Rustilt, Phil Kesselilt, Jake Guentzelilt ja Brian Dumoulinilt. Esimene sündis vähemusest ja sellega mindi avakolmandikul mängu juhtima.

Predators viigistas teise alguses uue meeskonna eest oma debüüdi teinud Kyle Turrise väravast ja liikus P.K. Subbani ning Craig Smithi ülekaalu tabamustest kiirelt kaheväravalisse eduseisu. Calle Järnkrok tegi viimasel perioodil 4-3, ent normaalajast seekord siiski kahe kange eraldamiseks ei piisanud.

Pekka Rinne teenis 28 tõrjega oma viimase viie stardi peale 4. võidu. Penguinsi väravas oli kollanokk Tristan Jarry, kes lõpetas oma karjääri kolmanda matši 24 tõrjega.


Crosby kehv mänguvorm ei piirdu hetkel vaid väravapõuaga. Tema ja Kris Letang on -14'ga liiga viimased. #87 on vaid korra karjääri jooksul miinuspoolele jäänud. See oli tema debüüthooajal, kui nime taha jäi -1.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 3 - 4 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Scott Darling suutis kodumeeskonna väravas oma endisi meeskonnakaaslasi pikalt frustreerida, kuid Joel Quenneville'i hoolealused sai siiski võidu kätte. Uustulnuk Alex DeBrincat juhtis 2+1'ga omad koju. Blackhawks oli eelnevast kümnest mängust võitnud vaid kolm.

Detroit Red Wings 1 - 2 (KV) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Neli jutti kaotanud jakid leidsid pika karistusvisete seeriaga võiduraja uuesti üles. Meeskondade eraldamiseks läks vaja üheksat ringi. Seal otsustas Jack Johnson mängu saatuse. Red Wings oli võitnud 12 karistusvisete seeriat järjest.

Boston Bruins 1 - 4 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Teist õhtut järjest mänginud meeskonnad pidasid üsna sarnaste stsenaariumitega matšid. Bruins domineeris, aga Leafs võitis. 39-25 oli lõpuks kodumeeskonna ülekaal pealevisete osas. Mike Babcocki meeskond kasvatas oma võiduseeria nelja peale. Neist kolm on tulnud ilma Auston Matthewsita.

New Jersey Devils 2 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Oma kaitsega kimpus olev Panthers sai seljataguse korda, aga rünnak kadus ära. Oma 33-st pealeviskest tehti 17 alles viimasel perioodil. Devils saabus mängule neljast kohtumisest koosnenud kaotuste jadaga, mille jooksul lasti endale kokku 17 väravat.

Montreal Canadiens 2 - 1 (LA) Buffalo Sabres (tipphetked)

Suure osa kohtumisest juhtinud Sabres kaotas võidu Andrew Shaw ülekaalu tabamusele ja Max Pacioretty ajaloolisele väravale. 28-aastasest ameeriklasest sai klubi ajaloos enim lisaajaväravaid (10) teinud mees. Väärt võit meeskonnale, kes juba pikemalt Carey Price'ita ja kes nüüd teatanud, et teine väravavaht Al Montoya on peapõrutusega riiulile pandud.


Philadelphia Flyers 0 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Nädala kaks esimest mängu kaotanud ja kokku üheksa väravat lasknud Wild lõpetas selle järjestikuste nullimängudega. Devan Dubnyk tegi selleks seekord 32 tõrjet. Nagu tavaks on saanud, siis väljaku teises otsas hoolitses asjade eest Jason Zucker. 25-aastane ründaja sai viimase kolme mängu peale kirja 6. värava.

St. Louis Blues 2 - 5 New York Islanders (tipphetked)

Blues sai kohutava alguse pealt hooaja teise koduse kaotuse. Islanders pääses 4-0 ette, enne kui võõrustajatel midagi õnnestuma hakkas. Kõik väravad tulid erimängijatelt. John Tavares jõudis oma hooaja 13. tabamuseni. Vaid Nikita Kutšerovil on neid rohkem (16).

San Jose Sharks 5 - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

Kodumeeskond jättis Martin Jonesi jalga puhkama, kuid hoidis sellest hoolimata tänavu teist korda oma värava puhtana. Aaron Dell noppis 41 tõrjega karjääri 2. nullimängu. Nii Logan Couture kui Chris Tierney tegid kaks väravat. Viimane sai need mängu lõpus 26-sekundilise vahega ning üsna kummalist moodi - esimene vähemusest tühja võrku ja siis teine vähemusest karistusviske kaudu.


Arizona Coyotes 1 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Koiotid jätkasid oma tuttavat skeemi "lähme mängu juhtima, aga siis ikka kaotame". 1+1'ga lõpetanud Mark Scheifele jõudis karjääri 100. tabamuseni ning Patrik Laine skooris viiendas mängus järjest. Tegu tema noore karjääri rekordiga.

Kommentaarid