Senators naaseb Rootsist kahe võiduga

Reedel Stockholmis peetud kohtumises Colorado Avalanche'i lisaajal 4-3 alistanud Ottawa Senators võitis seal ka teise kohtumise sama skooriga. Küll aga polnud seekord lisaaega vaja ning Mark Stone'i asemel kerkis kahe väravaga kangelaseks Mike Hoffman.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Eelneva hooaja peale kokku kolm väravat teinud Hoffman avas Senatorsi skoori teise kolmandiku esimestel sekunditel ning pani 6:37 enne normaalaja lõppu võrku võidutabamuse. Mõlemad väravad sündisid ülekaalust. 27-aastane ründaja on kaheksamängulise punktiseeria peal, mis tema karjääri parim.

Avalanche sai kohtumist tervelt kolm korda juhtida, aga sarnaselt esimesele matšile oli initsiatiiv senaatorite käes ning Johnny Oduya 3-3 väravale enam vastata ei suudetud.

Jared Bednari meeskond teenis esimese eduseisu avakolmandikul, kui Blake Comeau vähemusest sihile jõudis. Teist korda mindi ette Alexander Kerfooti ülekaalu tabamusest ning kolmandat korda nõelati teise kolmandiku keskel Sven Andrighetto kaudu. Selle järel lõppes ära ka Mike Condoni mäng. Senatorsi teine number suutis tõrjuda vaid seitse pealeviset.

Esimeses kohtumises 19 pealeviske juurde jäänud Avalanche sai nüüd kirja isegi ühe vähem. Senatorsi poolt läks Jonathan Bernier poolt valvatud väravale 40 üritust. Enda väravata ei pidanud jääma ka Stone, kelle sulest tuli 2-2 vähem kui minut pärast Kerfooti poolt toodud teist Avalanche'i eduseisu.


Oktoobri suure 3-8 kaotusega Montreal Canadiensile lõpetanud Senators on uuel kuul seni võitnud kolm oma neljast mängust. Avalanche istub kolmemängulise kaotuste jada peal.

Laupäevases teises varajases mängus oli New York Rangers 4-2 üle Edmonton Oilersist. Rick Nash sai üle kahe aasta maha esimese kaheväravalise esitusega. Kuuenda järjestikuse võidu teeninud meeskond tuli välja 1-2 kaotusseisust. Oilersi väravate eest hoolitsesid äsja AHL-ist üles toodud Jesse Puljujärvi ja ülekaalust täpne olnud Connor McDavid.

Rangers sai kaks ülekaalust ning Nashi kõrval jõudsid väravateni ka Pavel Butšnevitš ja Michael Grabner, kes pani 1.4. sekundit enne lõppu litri tühja väravasse.

Henrik Lundqvist lõpetas kohtumise 27 tõrjega. Oma vanas koduhallis mänginud Cam Talbot sai enda nimele 30 tõrjet.


Oilers alustas kohtumisega seeriat, mil üheksast mängust seitse peetakse kodust eemal. Kui kaotuste kuhjamine jätkub, siis hakkab vast Todd McLellani peatreeneri tool peagi kõikuma.

Kommentaarid