Crosby lisaajavärav otsustas hooaja esimese Pennsylvania lahingu

Philadelphia Flyersiga on lood ikka nii olnud, et olgu meeskonna seis, kui kehv tahes, siis oma Pennsylvania osariigi naabrile Pittsburgh Penguinsile antakse alati kõva lahing ja tihti ka võidetakse. Seitse matši järjest kaotanud meeskond oli positiivsele tulemusele lähedal ka seekord, kuid põnevast heitlusest väljuti siiski võiduta.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Flyers mängis end teisel kolmandikul Shayne Gostisbehere'i, Travis Konecny ja Sean Couturieri väravatega 3-1 eduseisu ning lisaks kaotas Penguins perioodi alguses Matt Murray, kes Jakub Voracekiga kokku põrkas.


Ometi kehv kolmandik pingviine ei murdnud. Läks hoopis vastupidi. Viimasel kolmandikul pandi Brian Elliotti väravale 19 pealeviset ning mäng viigistati kohe 2. minutil, kui Patric Hörnqvist ja Bryan Rust 39-sekundilise vahega skoorisid.

Michael Raffl tõi neli minutit enne lõppu Flyersile veel ühe eduseisu, aga see läks samuti käest. Avakolmandikul skoori avanud Jake Guentzel jõudis 1:04 enne normaalaja lõppu oma teiseni, mis tegi seisuks 4-4.

Boonusena tuli normaalaja lõpuhetkedest Penguinsile lisaajale kaasa ülekaalu võimalus, mis tekkis pärast seda, kui Voracek kaitsetsoonis litri hullunud publikusse saatis. See otsustas ka mängu.

Penguins tegutses ülekaalu ajal üsna luuravalt ja sai kirja vaid kaks väravale läinud pealeviset, aga rohkemat polnudki vaja. Sidney Crosby suunas sisse Kris Letangi pealeviske/söödu.


Tegu Crosby karjääri 11. põhiturniiri lisaajatabamusega. Ta asub nende osas Mario Lemiuex' ja Jevgeni Malkiniga jagama klubi rekordit.

"Alustasime kolmandat tugevalt," märkis Crosby pärast mängu. "Olime kõik üsna pettunud oma teise perioodi esituses. Lasime nad mängu tagasi ja lubasime neil kohtumist dikteerida. Alustasime tugevalt, saime varakult tähtsa värava, mis lükkas meid käima ja ammutasime sellest energiat."

Energiat oli Mike Sullivani meeskonnal lõpuks nii palju, et Elliotti kostitati 52 korda. Külalised said kirja 20 üritust vähem. Murray tõrjus neist 20 ning kollanokk Tristan Jarry lükkas kümnest kõrvale kaheksa.

Veel pole teada, kui tõsine Murray vigastus on. Samuti pole väga kuulda olnud Malkini võimalikust naasmisest. Venelasel jäi juba neljas järjestikune matš vahele.


Flyersi 8-mänguline kaotusteseeria on meeskonna pikim pärast 2008. aasta veebruari, mil isegi ümmarguse kümneni jõuti.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Vähemalt neljanädalasele vigastuspausile siirdunud Jevgeni Dadonovita mänginud külalistel ei tahtnud 38-25 pealevisete ülekaal kuidagi võiduks realiseeruda, ent pärast kahe eduseisu kaotamist see siiski juhtus. Jared McCann tegi otsustava tabamuse 8:15 enne lõppu. 23 tõrjega lõpetanud Roberto Luongost sai läbi aegade teine väravavaht, kellel kahe erineva klubi eest vähemalt 200 võitu kirjas.


Montreal Canadiens 3 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Carey Price teeb vigastuspausi järgses teises kohtumises 37 tõrjet ja laseb vaid ühe, sest loomulikult. Neljandat mängu Shea Weberita olnud Canadiens pani Jacketsi võiduseeriale punkti kuue peal.

Winnipeg Jets 7 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Kodumeeskond aeti esimese 14 minuti jooksul tulnud kahe väravaga närvi. Blake Wheeler, Mark Scheifele ja Kyle Connor said kõik koju 1+2'ga. Üleolek oli nii suur, et Patrik Laine ei hakanud isegi millekski vaevuma. Kodus tänavu vaid kolm korda kaotanud Jets kerkis liiga üldtabelis St. Louis Bluesi järele 2. kohale.

Chicago Blackhawks 7 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Blackhawks näitas Alex DeBrincati juhtimisel, et oskab ka seitse tükki teha. 19-aastane kollanokk sai maha karjääri esimese kübaratrikiga ning lisas selle kõrvale ka ühe söödu. Patrick Kane lõpetas kolme sööduga ning Nick Schmaltz sai kirja 1+2. Külaliste poolelt oli ainus rõõmus mees Chris Wagner, kes kahe tabamusega kahekordistas oma hooaja saagi.

Kommentaarid