Põua lõpetanud Crosby aitas Penguinsil lisaajal võidutseda

Viimati 20. oktoobril skoorinud ja 11 mängu kuival istunud Sidney Crosby sai teisipäeval ree peale tagasi. Pittsburgh Penguinsi kapten aitas omadel Buffalo Sabresi lisaajal 5-4 alistada. Ligi pooled (4) meeskonna tänavusest kümnest võidust on just lisaperioodil tulnud.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Crosby värav oli mängu kuues, mis tegi seisuks 3-3. Penguins alustas päris uimaselt ja kaevas endale paraja augu, kuid lõppkokkuvõttes tehti täpselt nii palju kui võiduks vaja.

Otsustav tabamus, millele Crosby eeltöö tegi, sündis kohe lisaaja alguses Conor Sheary poolt. 25-aastane ameeriklane oli ka Penguinsi teise autoriks. See tuli 1-3 kaotusseisu pealt.

Sabres, kes oma eelmise mängu Montreal Canadiensile samuti lisaajal kaotas, pääses Evander Kane'i ja Sam Reinharti väravatest 2-0 ette ning teise kolmandiku esimestel sekunditel vastas Jack Eichel Patric Hörnqvisti tabamusele. Sabresi noor täht oli kohtumisele saabunud 8-mängulise põuaga.


Pärast 3-3 seisu pidi Penguins veel ühele kaotusseisule vastama, kui Benoit Pouliotil lasti teise perioodi lõpusekunditel ülekaalust skoorida. See vastus tuli kuus minutit enne normaalaja lõppu Phil Kesseli poolt.

Karistusi täis kohtumises oli kokku kaheksa erinevat ülekaalu momenti. Külalised panid oma kolmest võimalusest kaks kotti.

Matt Murray tuli mängult ära 28 tõrjega. Sabresit pingelistel hetkedel mitmel puhul mängus hoidnud Robin Lehnerile jäi 40 tõrjet.


Penguins on alates 2013. aastast 13 mängu jooksul Sabresile kaotanud vaid korra, mullu novembris karistusvisetega 1-2. Kodus on kirjas seitse järjestikust võitu.

Teised kohtumised

Florida Panthers 4 - 3 (KV) Dallas Stars (tipphetked)

Vahepeal paika loksunud pantrite kaitse lekkis taas, ent võit saadi siiski kätte. Stars oli pealevisetega üle 43-29, aga pidi punkti teenimiseks 0-2 kaotusseisu kustutama. See tuli kahest Jonathan Huberdeau ülekaalu väravast. Külaliste poolelt sai kaks enda nimele Jamie Benn. Kahe sööduga lõpetanud Aleksandr Radulov on jõudnud üheksa näol karjääri pikima punktiseeriani.

Montreal Canadiens 1 - 2 (LA) Columbus Blues Jackets (tipphetked)

Canadiens suutis mõned minutid enne lõppu Sergei Bobrosvki nullimängu ära rikkuda, aga Zach Werenski tasus selle eest lisaajal. Jackets on neli oma viimasest viiest võidust saanud, kas lisaaja või karistusvisetega.

Minnesota Wild 3 - 0 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Devin Dubnykist sai alates hooajast 1967/68 kolmas väravavaht, kes karjääri jooksul kokku pannud mitu kolmemängulist nulliseeriat. 31-aastane kanadalane astus Roberto Luongo ja Brian Elliotti kõrvale. Viimane on sellega hakkama saanud isegi kolm korda. Seekord piisas puhtaks paberist 30-st tõrjest. Kokku on ta järjest teinud 103 tõrjet. Lisaks jätkas Jason Zucker oma suurepärase skoorimisvormiga, kuid rekordit siiski ei tulnud. Tema tabamus jäi mängu viimaseks.

Nashville Predators 6 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Kohtumises, kus Filip Forsberg jõudis karjääri 100. väravani, peeti maha hullumeelne teine kolmandik, kuhu kuulusid seitse väravat. Capitals jõudis 0-2 pealt viigini, aga siis läksid asjad uuesti käest. Capitalsil kaitse kärises vaatamata sellele, et pärast pikka vigastuspausi saadi Matt Niskanen koosseisu tagasi. T.J. Oshie lõpetas kahe väravaga. Predators jõudis viienda järjestikuse võiduni. Nii pikka võiduseeriat polnud mullusel karikafinalistil eelmise hooaja jooksul kordagi.

Winnipeg Jets 4 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Connor Hellebuycki 33 tõrjet ja kolme väravaga teine periood tähendasid seda, et Coyotes sai NHL-i ajaloos esimeseks meeskonnaks, kes pole normaalajaga võitnud mitte ühtegi oma esimesest 20-st kohtumisest.

Edmonton Oilers 8 - 2 Vegas Golden Knights (tipphetked)

Kodumeeskond võidutses 2+1'ga lõpetanud Connor McDavidi juhtimisel. Kaks sai kirja ka Ryan Nugent-Hopkins. Golden Knights jõudis juba oma viienda väravavahi kasutamiseni, kui Dylan Ferguson asendas kümme minutit enne lõppu Maxime Lagace'it. Suvise drafti 7. ringi mees lasi kahe pealeviskega ühe värava.  Oilers teatas enne kohtumist ka ühest vahetustehingust. Mingil kummalisel põhjusel oli LA Kings Mike Cammalleri eest nõus endale võtma Jussi Jokineni.


Los Angeles Kings 2  - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Kuningad alustasid pärast vahetustehingut vägevalt, kui panid Canucksile kolme minutiga kaks väravat, kuid edasi ei tulnud enam midagi ja lõpuks tuli leppida kolmanda järjestikuse koduse kaotusega. 1+1'ga lõpetanud Henrik Sedin jõudis karjääri 250. mitme punktiga esituseni. Canucks on tänavu võõrsil teeninud kaks korda rohkem võite (6) kui kodus.

Kommentaarid