Devils tuli Chicagos rongi alt välja

Pärast ülihead hooaja algust kaotama kukkunud New Jersey Devilsil tahte taha küll midagi kinni ei jää. Seda demonstreeriti pühapäeval Chicagos. Külalised tulid kohaliku Blackhawski vastu välja 1-4 kaotusseisust ja võitsid lõpuks 7-5.

(foto: Twitter @PR_NHL)
John Hynesi meeskond jäi juba avaminutil Artjom Anisimovi väravast taha ning lasi neli tükki 17 minutiga ära. Skoorijate sekka mahutasid end ka Alex DeBrincat, Jan Rutta ja Tanner Kero. Kõik vihjas sellele, et vahepeal mõõnas olnud Blackhawks korjab endale teise järjestikuse võidu, aga nii ikkagi ei juhtunud.

22-aastase ründaja Miles Woodi kaks väravat jätsid külalistele ülejäänud mänguks lootust ja teisel kolmandikul pöörati juba kõik pea peale. Andy Greene algatas 4. minuti alguses seeria, mille jooksul tehti neli vastuseta väravat.

"Mängisime avakolmandikul täpselt nii nagu peaksime mängima, aga teisel täpsel nii nagu ei tohiks seda teha," ütles pärast matši Blackhawksi boss Joel Quenneville.

Kolme punktiga lõpetanud Nico Hischier viigistas mängu 4-4'le ning Taylor Halli ja Brian Gibbonsi väravatest pääsesid külalised juhtima. Viimasel on tänavu kirjas juba kaheksa kolli. Enne hooaja algust oli tal 66 NHL-i mänguga kogunenud vaid viis tabamust.

Blackhawks sai lootusesüsti, kui Patrick Kane perioodi viimastel sekunditel ülekaalust vahe minimaalseks tegi, aga teise alguses võeti võõrustajatelt kiirelt tuhin ära. Wood kindlustas ülekaalust oma karjääri esimese kübaratriki. Väravate kõrvale tuli talle mängust ka üks söödupunkt.

Devils polnud pärast 2006. aasta aprilli normaalajaga võitnud mitte ühtegi kohtumist, kus kolmega taha jäädud. Blackhawksile pandi viimati United Centeris nii palju väravaid seitse aastat tagasi.

Keith Kinkaid tegi Devilsi väravasuul 39 tõrjet. Vaid kahe kolmandikuga piirdunud Corey Crawfordile jäi 13 tõrjet, teda asendanud Anton Forsbergile 12.


Pärast kahes esimeses matšis 15 värava skoorimist tegi Blackhawks järgneva 14 jooksul keskmiselt napilt üle kahe värava mängus.  Nüüd on kahe mänguga tehtud üheksa, kuid kaitse on kärisenud.

Teised kohtumised

Washington Capitals 2 - 1 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Capitals suutis lisaajal vältida Connor McDavidi ja Leon Draisaitli maagiat ning korjas viimase kuue mängu peale viienda võidu. Karistusvisete seeria otsustas loomulikult T.J. Oshie.

Anaheim Ducks 1 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Ei ole palju neid satse, kes California tuurilt kaotusteta ära tulevad, aga Lightning tõusis just üheks neist. J.T. Browni hooaja esimesest väravast läks üldse kokku kirja kuues järjestikune võõrsilvõit, mis vaid ühe võrra vähem kui 2007. aastal püstitatud klubi rekord.

Los Angeles Kings 1 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Kodus pikalt normaalajakaotuseta olnud kunnidel on neid nüüd kogunenud kaks järjest. Dustin Browni avakolmandiku ülekaalu väravast hoiti pikalt eduseisu, aga haid lihtsalt teritasid siis hambaid viimaseks kolmandikuks. Kahe suure rivaali madistamistes on nüüd koos playoffidega viimasest 17-st mängust veidral kombel 13 korda läinud külalismeeskonna poolele.

Kommentaarid