Coyotes noppis kolmanda järjestikuse võidu

Alles hiljuti surnud ja maha maetuna näinud Arizona Coyotes on järsku kerkinud NHL-i üheks parimas hoos olevaks meeskonnaks. Hooaja esimese normaalajavõiduga alanud seeria on tänaseks kasvanud kolmemänguliseks võiduseeriaks. Katkestati Toronto Maple Leafsi pikk võitude jada.

(foto: pensionplanpuppets.com)
Kodus mänginud Leafs, kes polnud kahes eelmises matšis lasknud mitte ühtegi väravat, oli alates 6. novembrist võitnud kuus mängu järjest. Ometi polnud sellest mänguhoost koiottide vastu haisugi.

"Nad olid algusest peale valmis võitlema, nad olid meist paremad," märkis pärast mängu Leafsi boss Mike Babcock. "Kui sa ei suuda õigel ajal alustada, siis ei vääri sa häid tulemusi."

Babcocki mehed tulid pärast Brendan Perlini ülekaalu väravat avakolmandikult ära 0-1 kaotusseisuga. James van Riemsdyki ülekaalu tabamus aitas kohe teise alguses viigistada, ent Auston Matthewsi karjääri 100. mängu ei õnnestunud võiduga tähistada.

Matthews ise vastas veel teise kolmandiku lõpuks tulnud Oliver Ekman-Larssoni ülekaalu kollile, kuid see võeti väravavahi takistamise eest ära.


Külalised suutsid viimasel perioodil nappi eduseisu hoida ning lõpueel tehtud tabamused Max Domi ja Tobias Riederi poolt andsid meeskonnale lõppkokkuvõttes ülekaaluka võidu.

Coyotes, kes sai Niklas Hjalmarssoni pärast 10-mängulist pausi koosseisu tagasi, suutis tänavu alles neljandat korda hoida oma hoovi sedavõrd puhtana, et vastased said vähem kui kolm.

Antti Raanta teenis 27 tõrjega oma hooaja neljanda võidu. Sama palju jäi neid kirja ka Frederik Andersenile.


Hiljutine vormitõus on Coyotesi kergitanud 13 punkti peale. Esimesed konkurendid on juba nägemisulatuses. Buffalo Sabres istub 14 peal ja paar satsi on 16 punkti juures. Ees ootavad kolm järjestikust kodumängu.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Sabres hakkas mängima alles viimasel kolmandikul, kus oldi pealevisetega parem 15-5. Paraku jäädi selle käigus aga juba kolme väravaga taha. Kuu esimeses pooles neli järjest kaotanud jakid istuvad nüüd neljamängulise võiduseeria peal. Sabresil on kogu hooajaga tulnud vaid viis võitu ja hetkel on kirjas kuus järjestikust kaotust.

Washington Capitals 1 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

Glen Gulutzani meeskond katkestas ära Capitalsi viiemängulise koduse võiduseeria. Seda pärast avaminutil taha jäämist. Johnny Gaudreau on märkamatult jõudnud 10-mängulise punktiseeriani. Lisaks on tal kuus mängu järjest värav kirjas ning ta on pärast aastat 2002 ja Jarome Iginlat esimene Flamesi mängija, kes teinud viis mitme punktiga esitust järjest. Sean Monahanil ei lähe ka pahasti.


Minnesota Wild 3 - 4 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Devils lasi viimastel minutitel lastud väravatega eduseisul sulada, kuid seda võib endale lubada, kui sul on satsis John Moore. Ta on alates üleeelmisest hooajast, mil 3 vs 3 formaati kasutama hakati, lisaajal olnud kõige resultatiivseim kaitsemängija. Seekord tuli võiduvärav 52 sekundiga.

Nashville Predators 5 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Predators võttis tugeva teise perioodi toel viimase kaheksa mängu peale seitsmenda võidu. Neist viies on tehtud vähemalt viis väravat. Jets, kelle eest Mathieu Perreault tegi kaks, sai sel kuul alles kolmandat korda tappa.

San Jose Sharks 2 - 3 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks revanšeeris kuu alguses samas hallis saadud karistusvisetega kaotuse. Meeskonna väravasuul tegi meeldejääva esimese stardi Reto Berra. Šveitslane kogus 19 oma 40-st tõrjest viimasel perioodil. Ainsad sai temast mööda Joonas Donskoi. Üheksa ringi peale läinud karistusvisete seeria otsustati hiljuti 1000. mänguni jõudnud Antoine Vermette'i poolt.

Kommentaarid