Oilers ärkas kodus Devilsi vastu ellu

Edmonton Oilers pidi sel hooajal olema üks NHL-i põnevamatest satsidest. Umbes selline, kes paneb regulaarselt 3+ väravat ning võidab enamuse oma mängudest. Ometi on läinud vastupidi ja isegi resultatiivsustabelis on jäädud viimaste sekka. Aga reedel näitas Connor McDavid & Co kodus potentsiaali New Jersey Devilsi vastu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kui Devilsi alistamine tavaliselt suure uudisena ei tundu, siis tänavuse meeskonna uppi löömine väärib küll ära märkimist. Lõppude lõpuks oli sellega varem hakkama saanud vaid kaks meeskonda. Oilers sai tänavu alles neljandat korda vähemalt kolm väravat kirja, haarates 6-3 võidu.

McDavid jäi värava ees nulli peale, aga aitas kaaslastel sepistada kolm kolli. Esimesed kaks neist tehti ära avakolmandiku esimese poolega. Autoriteks Drake Caggiula ja Ryan Strome. Samuti jäeti kaks mõlemale ülejäänule perioodile. Oscar Klefbom ja Milan Lucic said käe valgeks teisel ning Leon Draisaitl ja Ryan Nugent-Hopkins kolmandal.

Pärast superhooaega tänavu oma haleda varjuna mänginud Cam Talbot tegi Oilersi puuris 31 tõrjet. Jesper Bratti ja Brian Gibbonsi kõrval sai ühe tema selja taha ka Taylor Hall. Karjääri esimestel aastatel Oilersi särki 381 korda kandnud ründaja mängis teist korda oma kasvatajaklubi vastu ja see värav oli tema esimeseks punktiks.

Kohtumisele personaalse neljamängulise võiduseeriaga tulnud Cory Schneider, kes polnud seni kordagi kodust eemal kaotanud, tegi 36 tõrjet.


McDavid on alates oma debüüdist ehk hooajast 2015/16 kirja saanud 17 vähemalt kolme punktiga mängu. Selle perioodi jooksul on temast nende osas viljakamad olnud vaid Nicklas Bäckström (18) ja Patrick Kane (21).

Reedeses teises kohtumises sai Nashville Predators Anaheimist tulema 5-3 võiduga. Ducks tegi 0-3 pealt lõpuni välja seisu põnevaks, aga John Gibson vedas alt. Ameeriklase nimele jäi vaid 25 tõrjet ning 12 stardi peale lasi ta viiendat korda üle kahe värava.

Peter Laviolette'i meeskond sai võiduga tähistada Scott Hartnelli karjääri 1200. mängu. Päevakangelane ise avas ka skoori.


Predators polnud alates aastast 2014 Anaheimis võitnud.

Kommentaarid