Šipatšjovist sai ametlikult vaba mees

Vadim Šipatšjovi NHL-i karjäär on lõppenud enne, kui see korralikult üldse alata sai. Venelasest söödumeistrile kogunes Vegas Golden Knightsi eest vaid kolm kohtumist ja enam ei ole ta klubi nimekirjas. 30-aastane mängumees otsustas vabatahtlikult oma NHL-i karjääri lõpetada.

(foto: phillysportsnetwork.com)
Neljapäeval jõudsid liiga peakontorisse kõik vajalikud paberid, mis vabastavad Šipatšjovi kevadel sõlmitud kaheaastasest lepingust. Viimasena vaieldi veel talle makstud kahemiljonilise lepingu allkirjastamise boonuse pärast, aga nüüd on ka selle osas kokkulepped olemas. Golden Knights saab enamuse sellest tagasi.

"Andsime talle võimaluse otsida NHL-is teist varianti ja leidsime sobiva tehingu, kuid ta ei soovinud siin mängida. Ta tahtis koju naasta," kommenteerib Šipatšjovi lahkumist Golden Knightsi peamänedžer George McPhee.

McPhee, kes pärast üheksa miljoni peale käte löömist Šipatšjovi kõvasti kiitis, astus korralikult ämbrisse. Ta on tunnistanud, et mees, kellest sai klubi üks kõige kõrgema palgaga mängijatest, oli tegelikkuses meeskonna halvim tsenter.


Šipatšjovile oldi valmis aega andma, aga ta polnud huvitatud AHL-is mängimisest ning nii jõuti lõpuks lahutuseni.

"Ta vajas mänguaega," lisas McPhee. "Kõik mängisid temast paremini. Ta vajas mänguaega ja olime nõus hoidma teda Chicagos."

"AHL-is mängimine pole mingi häbiasi. 75% siinsetest mängijatest on seal olnud. Tema aga ei soovinud seda teha ja samuti ei tahtnud ta vahetustehingut."

Kolmes mängus värava näol ühe punkti teeninud Šipatšjovi mängijaõigused jäävad vabatahtliku lõpetamise järel liigas kuni 35. eluaastani Golden Knightsi kätte.

Kommentaarid